>
Umjetnička Galerija Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik osnovana je 1945. godine. Zgrada Umjetničke galerije Dubrovnik prvotno je zamišljena i građena (od 1935. do 1939.) kao rezidencijalno - reprezentativna palača dubrovačkog brodovlasnika Bože Banca, a 1948. godine pretvorena je u izložbeni prostor i muzej.

Umjetnička Galerija Dubrovnik

Projektirali su je poznati hrvatski arhitekti Lavoslav Horvat i Harold Bilinić u neorenesansno-gotičkom stilu prema uzoru na remek djela dubrovačke urbane i ladanjske renesansne arhitekture (Knežev dvor, Divona/Sponza, ljetnikovac Sorkočević…).
Adaptacijom objekta oformljeno je 9 izložbenih dvorana, spremišni prostori i nekoliko manjih radnih prostorija. Zajedno s velikim terasama okrenutim prema moru i s vrtom Galerija raspolaže s oko 900 m2 zatvorenog i preko 1100 m2 otvorenog izložbenog prostora.
Odlukom Grada Dubrovnika, Umjetnička galerija Dubrovnik je 2005. godine dobila na korištenje Galeriju Dulčić Masle Pulitika na Držićevoj poljani 1 u Dubrovniku, a 2008. godine Atelijer Pulitika, Tvrđava Sv. Ivana, Dubrovnik..

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2