>
Izleti

U dubrovačkim agencijama nudi se niz atraktivnih poludnevnih i cjelodnevnih izleta koji će obogatiti vaš odmor u Dubrovniku.

Izleti

Nakon što upoznate povijesnu jezgru grada i njegove najvažnije znamenitosti te prošetate gradskim zidinama uz stručno vodstvo, predlažemo da se ukrcate na dubrovačku žičaru koja će vas odvesti na Srđ odakle možete doživjeti Dubrovnik kao na dlanu. Zanimljiv način upoznavanja destinacije jest i vožnja segway-em, iznimno praktičnim, ekološkim samobalansirajućim prijevoznim sredstvom kojim je veoma lako upravljati, a koje će vam pružiti nezaboravan doživljaj.

Okolica Dubrovnika obiluje zanimljivim sadržajima, u primorskom dijelu ali i u ruralnim područjima. U zaleđu Dubrovnika smještena su pitoreksna sela u kojima možet kušati specijalitete ispod peke, domaći sir, svježu ribu...
Ugodna plovidba dovest će vas do šarmantnih Elafitskih otoka bogatih kulturom i prirodnim ljepotama.

Nacionalni park Mljet, jedini je nacionalni park na jugu Hrvatske i nezaobilazno odredište ljubitelja netaknute prirode, a upoznavanjem otoka Korčule otkrivate rodno mjesto slavnog moreplovca Marka Pola.

Otok zaljubljenih – Lokrum najbliži je staroj gradskoj jezgri. Stoljeća bogate povijesti, legende i priče, čarolija mora i prirode obnovit će stare ljubavi ili donijeti nove.

Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle ponudit će autohtona seoska gospodarstva s tipičnom atmosferom, običajima i folklorom, ali nadasve otvorenim, srdačnim i vedrim domaćinima.
Uz starinska ognjišta i kušanje dobrog dalmatinskog pršuta, sira, zelene menestre, domaćin će vam nazdraviti dobrom kapljicom crnog ili bijelog vina, a u kosu će vam se uvući miris borovine, lovora, pelina i drugog mediteranskog biljašto raste tek tako uz put, nadohvat vaše ruke. Ukrcajte se u turistički vlakić, prođite kroz konavoske vinograde kušajte i uživajte u prirodi i u dobroj kapljici!

Najduže zidine, poslije onih u Kini, su u Stonu, gradiću poznatom i po vrhunskim školjkama posebice afrodizijačnim kamenicama.

U pravcu Stona nalazi se i arkadijsko mjesto arboretum Trsteno gdje je jedna od najljepših žena evropske renesanse, crvenokosa dubrovačka pjesnikinja Cvijeta Zuzorić stvarala svoje stihove, ali i ljubila. Prošetajte pod krošnjama drevnih stabala i ogledajte se u fontani Neptuna i nimfa.

Poluotok Pelješac najpoznatije je vinogorje juga Hrvatske gdje vas vinski putevi vode do vrhunskih užitaka u tipičnoj sorti Plavac mali, ali i nedavno otkrivenim tartufima.

Upoznajte predivnu obalu Hrvatske na izletu u Split i Trogir, netaknutu prirodu rijeke Krke ili nacionalnog parka Plitvička jezera koji će vam pružiti nezaboravan doživljaj, različit i jedinstven u svakom dijelu godine.

Po svojoj geografskoj poziciji Dubrovnik nudi i mogućnost međunarodnih jednodnevnih izleta u Boku Kotorsku (Crna Gora), hodočašće u Međugorje, posjet Mostaru - gradu susretištu istoka i zapada ili izlet u špilju Vjetrenica - zaštićeni spomenik prirode od 1950. godine, špilju s čijeg ulaza pušu hladni vjetrovi po čemu je i dobila ime.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2