>
Župa dubrovačka
Župa Dubrovačka, područje povijesnog naziva Brenum...
Župa dubrovačka
slika_zupa_dubrovacka zupa_dubrovacka
Ilirskog podrijetla ili pak slavenskog oblika imena Žrnovnica, nastao prema mlinarskom obrtu, smješteno je između dostojanstvenog Dubrovnika i Duboke Ljute i obuhvaća 2 288 ha površine na kojoj živi oko 6 000 stanovnika. Nalazi se 6 km jugoistočno od povijesne jezgre grada Dubrovnika, u području blage mediteranske klime, prozračnog neba i toplog mora.
Omeđena sa sjeverne strane brdovitim lancem, što se strmo spušta prema slikovitoj kotlini ispunjenoj suptropskom vegetacijom i nizom sela u samoj blizini u uz rub Župskog zaljeva, sjedinila je na malom prostoru toliko obilje darova jedinstvene prirode, koji je zasigurno čine jednom od najljepših oaza dubrovačke rivijere. Nadaleko poznato jadransko more upravo u plavetnilu dubina njezinih zaljeva s brojnim pješčanim i šljunčanim plažama, nalazi puno potvrdu svojih vrijednosti
Spomenička i ambijentalna građevinska baština skladno se nadopunjuju turističkim sadržajima razmještenim uz samu morsku obalu. U modernim hotelima primjeren sadržaj turističke ponude udovoljava željama i najzahtjevnijih posjetitelja, počevši od gastronomske ponude, zabave i kulturnih događaja, do sportova na kopnu i moru. Zato, zbog sve te raznovrsnosti, doći u Župu dubrovačku jednom – znači vraćati joj se opet te je upoznavati uvijek nanovo.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2