>
LIBERTAS KUP 2021. U DUBROVNIKU
Datum od:
30.10.2021
Datum do:
01.11.2021
KK Dubrovnik ove godine bilježi svoju 75-u obljetnicu
LIBERTAS KUP 2021. U DUBROVNIKU
KK Dubrovnik ove godine bilježi svoju 75-u obljetnicu, i njeno obilježavanje počinje organiziranjem košarkaškog turnira 'Libertas Kup 2021' koji će se održati 30.10 i 01.11.2021. u Dubrovniku.
Turnir je namijenjen za dvije različite uzrasne kategorije dječaka 2007. i 2009. godišta.
Za svaku uzrasnu kategoriju na Libertas Kup-u će biti organizirane po dvije skupine; svaka skupina po 3 kluba.
Utakmice u skupini će se igrati u Subotu i Nedjelju, 30.10.2021 i 31.10.2021,
U pauzama turnira se organiziraju i razna zabavna natjecanja košarkaških vještina.
Za sve sudionike kupa organiziran je smještaj u dubrovačkim hotelima, a turnir promoviramo raznim kanalima u Hrvatskoj i regiji. Ukupno očekujemo da će na turniru učestvovati preko 200 djece i trenera, uz roditelje koji će iskoristiti produženi vikend za posjet našem Gradu.
Turnir će imati livestream na stranicama kluba, te medijsku popraćenost u lokalnim i regionalnim novinama u našoj i susjednim državama.
Ovim putem Vas molimo da nam donacijom pomognete da organizacija turnira protekne na visokoj razini, svaka pomoć će nam biti dobrodošla.
Za sve dodatne upite oko turinira i organizacije stojimo na raspolaganju.
Srdačan pozdrav
[email protected]
091 2534 998
Pridružite nam se na ovogodišnjem Libertas Kup-u!

O KOŠARKAŠKOM KLUBU DUBROVNIK

Tadašnji nastavnik gimnastike u dubrovačkoj Gimnaziji, Ivica Kresić izradio je 1940. godine prve koševe svojim učenicima. Među nekolicinom gospara koji su prije Drugog svjetskog rata završili školu za tjelesni odgoj bila su i dvojica dubrovačkih sportaša koji su nešto kasnije udarili temelje dubrovačke košarke – Vlaho Kojaković i Pero Matana.
Prva međunarodna utakmica odigrana je u Dubroviku 2.ožujka 1946. godine kada je Jug igrao na poljani Ruđera Boškovića protiv splitskog Hajduka.
60-e godine prošlog stoljeća označavaju početak rasta i popularnosti košarke i košarka se u Gradu omasovila, ali Jug je svoje zvjezdane trenutke proživljavao u periodu od 1972. pa sve do 1981. godine. Zlatno desetljeće kluba kulminiralo je plasmanom u Prvu B ligu, a nakon toga je uslijedila stagnacije, te krajem osamdesetih ponovni rast koji je prekiuno rat, a nakon toga je slijedilo ispunjenje sna – plasman u Prvu hrvatsku košarkašku ligu.
KK Dubrovnik se može pohvaliti i kako je u sezoni 2004./2005. osvojio peto mjesto u prvenstvu Hrvatske što je najbolji rezultat u povijesti kluba. Bila je to i prva sezona u najvišem rangu hrvatske muške košarke. Uspjeh je donio i pravo nastupa u europskim natjecanjima pa su dubrovački košarkaši 2005. godine po prvi i zasad jedini put igrali u Europi.
Iz KK Dubrovnik-a poniknuli su velikani hrvatske košarke; Andro Knego, Nikša Prkačin, Milan Jejina etc. Tim velikanima se u sadašnjim vremenima pridružuju i mlađi košarkaši kao Ante Tomić, Mario Hezonja, Hrvoje Perić, Lukša Andrić, koji su podržavali i KK Dubrovnik i trenirali sa djecom na Košarkaškom Kampu Libertas, najdugovječnijem internacionalnom ljetnom kampu u Hrvatskoj na kojem je sudjelovalo preko 4000 dječaka i djevojčica iz preko 30 zemalja svijeta.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2