>
SIMONE FRAGMENTI SIMONE DE BEAUVOIR
Datum od:
28.05.2022
20.00 h, Kazalište Marina Držića
SIMONE FRAGMENTI SIMONE DE BEAUVOIR
SIMONE FRAGMENTI
SIMONE DE BEAUVOIR

Povodom trideset i pete obljetnica smrti jedne od najvažnijih filozofkinja, feministkinja, političkih aktivistica i spisateljica dvadesetoga stoljeća, Simone de Beauvoir (1908.–1986.), te povodom obilježavanja stote obljetnice djelovanja Francuskog instituta u Hrvatskoj, Festival svjetske književnosti producirao je kazališnu predstavu Simone, fragmenti.

Predstava se temelji na fragmentima djela Drugi spolUspomene dobro odgojene djevojke Snaga stvari koje su izabrali filozofi Ivana Skuhal KarasmanLuka Boršić te Snježana Banović, koja ujedno potpisuje režiju i dramaturgiju. Samu Simone de Beauvoir igrat će prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Alma Prica, a s njom će na pozornici u dijalogu biti najbolji hrvatski jazz-pijanist i kompozitor Matija Dedić.

U šezdesetak minuta dijaloga između riječi i glazbe publika će imati priliku doživjeti neke od najvažnijih iskustava Simone de Beauvoir, čuti neke od njezinih briljantnih misli, te se suočiti s pitanjem o važnosti filozofije i feminizma i danas jednako kao i kroz cijelo dvadeseto stoljeće.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2