>
KRIJESNICE - TENA ŠTIVIČIĆ
Datum od:
30.04.2022
Kazalište Marina Držića 20.00sati
KRIJESNICE -  TENA ŠTIVIČIĆ
Radnja drame događa se u zračnoj luci koja je, iako simbolizira slobodu kretanja i doživljavanja, strogo kontrolirano mjesto. Krijesnice tematiziraju tranzicijski prostor i vrijeme, snalaženje i nesnalaženje u njima. Ljudi se susreću u zračnoj luci i, prisiljeni na čekanje, jedni drugima staju na put i utječu na sudbine.

Autorica teksta je Tena Štivičić, jedna od najznačajnijih i najizvođenijih hrvatskih suvremenih autorica – ovaj tekst praizveden je 2007. godine i napisana ekskluzivno za Zagrebačko kazalište mladih. Uprizorenje na Velikoj Sceni Kazališta Marina Držića postavit će redatelj Paolo Tišljarić uz sudjelovanje skoro cijelog umjetničkog ansambla KMD-a.

*Kazalište Marina Držića se posebno zahvaljuje autorima čije se skladbe koriste u predstavi uz dopuštenje: Aleksandar Ljiljak ("Putujem") i Gordan Muratović / Coco Mosquito (Zar je stvarno došao taj dan). Vokalne aranžmane potpisuje Paola Dražić Zekić.

*Kazalište Marina Držića se također zahvaljuje udruzi Audiovizualni centar Dubrovnik na tehničkoj podršci za produkciju audio i video materijala.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2