>
„Priča bez veze“
Datum od:
31.10.2021
Kazalište Marina Držića  11.00sati
„Priča bez veze“
Dubrovačke ljetne igre uz potporu zaklade Caboga Stiftung nadolazeći vikend, 30. i 31. listopada organiziraju gostovanje Teatra Poco Loco s dvije predstave za djecu od 5 do 10 godina koje će u jutarnjim terminima biti izvedene u Kazalištu Marina Držića, dok će dvije pričaonice za mlađu djecu (dobi 3+) biti izvedene u popodnevnim terminima u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Ulaz na sva četiri događanja je besplatan uz obaveznu prethodnu najavu na e-mail adresu: [email protected] s naznakom za koji se program prijavljuje.

Teatar Poco Loco mala je umjetnička organizacija koja je u svojih sedam godina postojanja osvojila brojne nagrade i odigrala raznovrsne predstave na brojnim gostovanjima, pa tako i na Dubrovačkim ljetnim igrama ovo ljeto na otoku Lokrumu predstavu „Crvenkapica, vuk i baka" koja je oduševila najmlađu festivalsku publiku.

Njihovo ponovno gostovanje u Dubrovniku donosi četiri različita programa za najmlađe. U subotu 30. listopada u 11 sati u Kazalištu Marina Držića izvest će predstavu „Priča bez veze", temeljenu na istoimenoj slikovnici Ante Zaninovića, legendarnog autora animiranih filmova koja najmlađima govori o suosjećanju za druge, o važnosti slušanja tuđe priče, ali i o hrabrosti da sami izrazimo svoje misli i osjećaje. U nedjelju 31. listopada, također u 11 sati u KMD-u, na programu je predstava „Čudesne stranice male Danice" koja govori o čitanju, knjigama i mašti, a želi najmlađe uvesti u beskrajni svijet literature te im otkriti djelić svega „što se može čitati" - od zvijezda do enciklopedije. Obje predstave namijenjene su uzrastu od 5 do 10 godina.

Za nešto mlađi uzrast (3+), Teatar Poco Loco izvest će dva programa koja su dio projekta „Priča mi se priča" osmišljenog kao pripovijedanje bajki. Profesionalni glumci uz pratnju profesionalnih glazbenika i animirane ilustracije, čitaju poznate i manje poznate priče u formatu koncertnog čitanja čime se želi istaknuti važnost pripovijedanja i vrijednost čitanja. U subotu 30. listopada u 17 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga na programu je „Djed i najveća repa u svemiru" prema priči iz zbirke "Bajke za bolje sutra", a u nedjelju 31. listopada, također u 17 sati u ljetnikovcu, „Ružno pače" prema poznatoj priči Hansa Christiana Andersena koja podsjeća na prihvaćanje različitosti.

Ulaz na sve četiri izvedbe je besplatan uz prethodnu najavu na e-mail adresu: [email protected] zbog ograničenih kapaciteta i epidemioloških mjera HZJZ-a.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2