>
BILO BI ŠTETA, DA BILJKE KREPAJU / MIDSUMMER SCENE I. MARTINIĆ
Datum od:
04.09.2021
Kazalište Marina Držića 20.00sati
BILO BI ŠTETA, DA BILJKE KREPAJU / MIDSUMMER SCENE I. MARTINIĆ
Midsummer Scene donosi španjolsku verziju drame Ivora Martinića "Bila bi šteta da biljke krepaju". To je drama o prekidu ljubavne veze. Kriza prekida otvara se kada se jedan od likova ne može sjetiti najvažnijeg događaja veze za onog drugog. Kroz sjećanja, bivši ljubavni par pokušava ispričati svoju zajedničku priču. To je predstava o pokušajima da se verbalno izrazimo i stvorimo priču koju možemo prihvatiti.

Struktura djela je otvorena. To znači da je svaka izvedba različita, a glumci koriste vlastita imena, dob i biografiju. U španjolskoj verziji drame Bila bi šteta da biljke krepaju govori se o životu u Barceloni koristeći iskustvo glumaca koji žive u tom gradu. Predstava je s uspjehom postavljena u kazalištu La Badabadocu sezoni 2020-2021, te nastavlja svoj put na turneji po Španjolskoj.

U predstavi glume španjolska glumica Júlija Ferré i poznati argentinski glumac Victorio D'Alessandro. Autor predstave Ivor Martinić dio je svake inscenacije i aktivno komunicira s glumcima i publikom kako bi ispitao najbolju verziju vlastitog teksta.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2