>
Teatar Erato: Iskrica
Datum od:
25.01.2020
19.30 h Kazalište Marina Držića
Velika Scena / B. Farkaš / r: Ivica Kunčević
Teatar Erato: Iskrica
Dvoje usamljenih ljudi, tražeći ljubavnog partnera, pronalazi se i povezuje preko internetskog sitea "Iskrica". Doći će i do stvarnih susreta i, unatoč nizu komičnih nespretnosti, nesporazuma i zabuna, između njih zaiskri slutnja prave ljubavi. Pri samom kraju predstave ta se veza neočekivano zakomplicira.

Zaista ne znam kamo bi žanrovski smjestio Farkaševu " Iskricu" I baš je u tome njena ozbiljna vrijednost i posebnost. Ispisana je nadahnutim i vještim komedijskim dijalogom, ali komponirana na podlozi moćne melodramatske situacije.

Nadam se da smo moji glumci i ja, u pravoj ravnoteži, uspjeli izvući obje linije; da će lica biti smiješna i potresna, da će nas publika razumjeti i voljeti dok pričamo ovu priču o tragici usamljenosti napisanu silno zabavno i duhovito. (Ivica Kunčević)

Redatelj / dramaturg: Ivica Kunčević

Glume: Ana Vilenica, Siniša Popović

Scenograf: Miljenko Sekulić

Kostimograf: Ivan Friščić & DeLight

Skladatelj: Roko Farkaš

Producent: Lidija Ivanda

Branimir Farkaš dramom Iskrica predstavlja se kao zreo, zanimljiv i inovativan dramski autor koji unosi svježinu u suvremeni hrvatski kazališni zemljovid i iznenađuje intrigantnim i za scenu poticajnim dijalogom i dramskim rukopisom. (Mira Muhoberac).

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2