>
Premijera - C. Goldoni: Kafetarija
Datum od:
31.07.2016
22.00 h, Stradun
Premijera - C. Goldoni: Kafetarija
PREMIJERA
Kafetarija

prema djelu La bottega del caffè talijanskog komediografa Carla Goldonija

U prijevodu i adaptaciji Frana Čale na dubrovački govor, Kafetarija je premijerno na Igrama postavljena u režiji Tomislava Radića 1978. godine na Gundulićevoj poljani, a na repertoaru se zadržala punih deset godina. Smatra se remek-djelom pučkoga teatra Igara, predstavom koju je publika obožavala te koje se i danas živo sjeća.

Po prvi puta nakon legendarne produkcije iz 70-ih, Kafetariju Dubrovačke ljetne igre postavljaju na Stradunu u režiji Vinka Brešana.

Vinko Brešan jedan je od najuglednijih hrvatskih filmskih i kazališnih redatelja čije komedije redovito obaraju rekorde gledanosti u Hrvatskoj te osvajaju prestižne nagrade u zemlji i inozemstvu. U hrvatskim kazalištima s velikim je uspjehom postavio predstave: Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja, Ne igraj na Engleze, Carevo novo ruho i druge.

Radnja komedije odvija se u maloj kavani kao malom svijetu u kojem vladaju sva pravila velikoga svijeta, gdje se znatiželja i zavist izmijenjuju sa slatkim ljubavnim dogodovštinama.

Supruge ganjaju muževe, a gostioničar zna da povjerljivi razgovori koji šuškaju oko stolova mogu izazvati pravu buru. I stoga treba dobro paziti što se govori pred kakvim dobrim susjedom: već za nekoliko minuta to se može okrenuti protiv vas!

Prijevod i adaptacija: Frano Čale

Redatelj: Vinko Brešan

Dramaturg: Mate Matišić

Kostimografkinja: Doris Kristić

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2