>
Dubrovački karnevo 2024
Datum od:
09.02.2024
Datum do:
13.02.2024
Dođite svakako i svakakvi!
Dubrovački karnevo 2024
plakat_program_ultimi_karnevo_2024_004 plakat_ultimi_karnevo_2024_004 1920x700_banner0101
Dvadeset i peti, obljetnički i tradicionalni Dubrovački karnevo održat će se od 9. do 13. veljače u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika, a realizaciji se pridružuju ustanove u kulturi i drugi vrijedni partneri, kako bi Grad oživio u ovim lijepim danima veljače i svih nas podsjetio na dugu tradiciju maškaravanja. Za sve koji to budu željeli Art studio Kantunić pripremio je veliki broj maškarica koje će se moći dobiti na poklon i „uklopiti" se u maškarani đir u Gradu.

Kao i prethodnih godina, veliki dio programa namijenjen je djeci i mladima koji se maškarama najviše i raduju. Karnevo tako otvara „Maškarani vrtićki dan" u petak, 9. veljače. Nakon đira Stradunom, najmlađe maškare predstavit će se na pozornici ispred Katedrale nakon čega će uslijediti proglašenje najboljih grupa te maškarana zabava U najvećem gradskom naselju Mokošica, u popodnevnim satima u subotu 10. veljače planiran je maškarani mimohod Gradske glazbe Dubrovnik uz Mažoretkinje grada Dubrovnika, a najmlađi će se zabaviti na dječjoj maškaranoj zabavi u OŠ Mokošica. Istog dana u gradu u Studentskom domu Academis na rasporedu je „Veliki ples malih maškara" Društva naša djeca Dubrovnik. U nedjelju, 11. veljače organizira se „Faćenda od malih maškara", te će se u Klubu Lazareti od 15 sati mali i veliki zabaviti, a izabrat će se najbolje maškare i maškarane familije.

„Maškarani školski dan" razvedrit će karnevalsku pozornicu četvrtog dana, 12. veljače od 11 sati. Điratu Stradunom prvi će učiniti maškarani učenici od 1. do 4. razreda, dok će se u popodnevnim satima zabavljati učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola, uz nezaobilazno proglašenje najboljih maškaranih razreda i zabavu na otvorenome.

„Dođite svakako i svakakvi" i na programe namijenjene onima nešto starijima! U petak 9. veljače večer je rezervirana za „Maškaratu ispod kuplja" u Klubu Lazareti.

Popularni program „Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula" održat će se drugog dana, u subotu 10. veljače ispred Luže, nakon maškaranog nastupa Gradske glazbe Dubrovnik i Folklornog ansambla Linđo, kad će se moći provati naši popularni makaruli šporki i krafeni.

U 19 sati u nedjelju 11. veljače svi su pozvani u Kazalište Marina Držića na „Maškarani koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra" nakon kojega se na taraci ispred teatra organizira „Mali veljun" maškarani party uz živu glazbu od 20 sati za sve.

Na Ultimi od karnevala, veljun se ove godine vraća u Culture Club Revelin gdje će se za dobru zabavu 13. veljače u 20 sati pobrinuti grupa Taliri uz DJ-a, a pripremljena je popularna cijena ulaznice i privlačne nagrade najboljim maskama.

Podržite dugu tradiciju maškaravanja u Dubrovniku, dođite nam svakako i svakakvi i budite uz Dubrovački karnevo 2024.


DUBROVAČKI KARNEVO 2024
. PROGRAM


PETAK, 9. VELJAČE MAŠKARANI VRTIĆKI DAN

10:00 ĐIR STRADUNOM MAŠKARANIH GRUPA DJEČJEG VRTIČA PČELICA I PREDSTAVLJANJE NA POZORNICI

10:30 ĐIR STRADUNOM MAŠKARANIH GRUPA DJEČJIH VRTIČA DUBROVNIK I PREDSTAVLJANJE NA POZORNICI

11:00 PROGLAŠENJE NAJBOLJIH MAŠKARANIH GRUPA I MAŠKARANA ZABAVA Karnevalska pozornica ispred Katedrale

20:00 "MAŠKARATA ISPOD KUPLJA" Klub Lazareti


SUBOTA 10. VELJAČE MAŠKARANI KOMPETICIJUN ISPRED LUŽE

11:00 MAŠKARANI NASTUP GRADSKE GLAZBE DUBROVNIK I FOLKLORNOG ANSAMBLA „LINĐO"

12:00 MAŠKARANI KOMPETICIJUN U SPRAVLJANJU ŠPORKIJEH MAKARULA 15:00 MAŠKARANI NASTUP GRADSKE GLAZBE DUBROVNIK I MAŽORETKINJA GRADA DUBROVNIKA DJEČJA MAŠKARATA U MOKOŠICI Osnovna škola Mokošica 17:00 "VELIKI PLES MALIH MAŠKARA" DRUŠTVA NAŠA DJECA DUBROVNIK Studentski dom Academis


NEDJELJA,11. VELJAČE FAĆENDA OD MALIH MAŠKARA

15:00 DJEČJA MAŠKARATA Proglašenje najboljih maškara i maškaranih familija Klub Lazareti

19:00 MAŠKARANI KONCERT DUBROVAČKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA Kazalište Marina Držića

20:00 MALI VELJUN MAŠKARANI PARTY UZ ŽIVU GLAZBU Taraca ispred Kazališta Marina Držića


PONEDJELJAK,12. VELJAČE MAŠKARANI ŠKOLSKI DAN

11:00 ĐIR STRADUNOM UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA OSNOVNIH ŠKOLA I PREDSTAVLJANJE NA POZORNICI

12:00 PROGLAŠENJE NAJBOLJIH MAŠKARANIH RAZREDA I MAŠKARANA ZABAVA Karnevalska pozornica ispred Katedrale

14:00 ĐIR STRADUNOM UČENIKA OD 5. DO 8. RAZREDA OSNOVNIH ŠKOLA I PREDSTAVLJANJE NA POZORNICI

15:00 PROGLAŠENJE NAJBOLJIH MAŠKARANIN RAZREDA I MAŠKARANA ZABAVA Karnevalska pozornica ispred Katedrale


UTORAK,13. VELJAČE ULTIMI OD KARNEVALA

20:00 VELJUN UZ GRUPU TALIRI Culture Club Revelin

DODITE SVAKAKO I SVAKAKVI !Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2