>
KONCERT U SALOČI Aida Deljkić (viola) & Miron Konjević (klavir)
Datum od:
26.11.2021
Saloča od zrcala  19.00sati
KONCERT U SALOČI Aida Deljkić (viola) & Miron Konjević (klavir)
Violinistica Aida Deljkić i pijanist Miron Konjević održat će koncert u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad u petak, 26. studenoga 2021., s početkom u 19 sati. Na repertoaru će se naći djela J. S .Bacha, W. A .Mozarta, F. Mendelssohna i H. Wieniawskoga.
U skladu s epidemiološkim mjerama za suzbijanje širenja zaraze bolesti COVID-19, ulazak je slobodan uz predočenje valjane covid potvrde ili drugog dokaza o preboljenju, cijepljenju ili testiranju.
Biografija Aida Deljkić, viola
Aida Deljkić (Zenica, 1991. godine), osnovnu i srednju glazbenu školu završila je u Zenici. Diplomirala 2014. na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi prof. Mlađenović Dejan, 2016., a magistrirala u klasi prof. Kondrušević Pavel. Dobitnica je nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim natjecanjima i na glazbenim festivalima. Usavršavala se u smjeru viole, kamerne muzike i prisustvovala na seminarima uglednih profesora: Pavel Kondrušević, Violeta Smajlović, Sergej Kravčenko, Manhattan String Quartet, te na festivalima: Muzika na žici, Zeničko proljeće, Sarajevo Sonic Studio, Majske muzičke svečanosti, Sarajevska zima, Festival ulične umjetnosti. Učestvovala je u radu mnogih domaćih i evropskih omladinskih i kamernih orkestara: STUEBA (Njemačka), The European Student Chamber Orchestra (Novi Sad, Beograd, Banja Luka, Sarajevo), Young Euro Classic Orchestra (Berlin), EUphony Symphony Orchestra (Hrvatska – Zagreb, Slovenija – Ljubljana, Austrija – Grac, Mađarska – Budimpešta), Dartmouth Symphony Orchestra (Budimpešta, Sarajevo), Sarajevo Chamber Music Festival, Sarajevo Sonic studio, Festival "Muzika na žici", Sarajevo. Sa gudačkim kvartetom nastupala je u Austriji (Bad Ischl) i Norveškoj (Oslo). Kao solistica nastupala je sa Gudačkim orkestrom MAS i Kamernim simfonijskim orkestrom Zenica. Godine 2017., je vodila odjel viola rezidentnog Simfonijskog orkestra festivala Riva del Garda u Italiji. Trenutno je zaposlena na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, ass. viola, član gudačkog kamernog orkestra Muzičke akademije u Sarajevu, Gudačkog kvarteta aMAS, Kamernog simfonijskog orkestra Zenica i osam godina honorarni suradnik Sarajevske filharmonije.
Biografija Miron Konjević, klavir
Miron Konjević rođen je u Prijedoru, Bosna i Hercegovina. Na Muzičkoj akademiji u Sarajevu diplomira i magistrira na Odsjeku za kompoziciju u klasi prof. Asima Horozića, a na Odsjeku za klavir diplomira i magistrira u klasi red. prof. Svetlane Chlaidze. Apsolvent je na master studiju za korepeticiju na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Trenutno je na studiju za čembalo i historijske instrumente sa tipkama u klasi prof. Paole Erdas na Konzervatoriju Giuseppe Tartini u Trstu. Dobitnik je najvećeg priznanja Univerziteta: Zlatna značka. Usavršavao se na raznim majstorskim radionicama sa renomiranim profesorima iz oblasti klavira, korepeticije, kamerne muzike i baroka. Sudionik je ljetne akademije – 21. Internationale Sommerakademie Prag Wien Budapest 2011. gdje je dobio nagradu Komposition Preis gestiftet vom Soziale & Kulturelle Einrichtungen za kompoziciju skaEli pisanu za klarinet i klavir. Kompozicije su mu se izvodile u Austriji, Bugarskoj te u Bosni i Hercegovini u okviru festivala Majske muzičke svečanosti i Sarajevo Sonic Studio. Održao je brojne koncerte i nastupe u okviru studentskih koncerata, te mnogih drugih manifestacija. Aktivno svira čembalo, te ostvaruje uspješnu saradnju sa akademskim Gudačkim orkestrom, kao i orkestrom Strings Attached Sinfonietta. Dobitnik je stipendije Austrian Baroque Academy 2017. i 2018. godine, gdje je pohađao majstorske radionice iz oblasti basso continua i čembala solo s profesorima Jeremy Joseph i Aline Zyilberajch. Zaposlen je kao nastavnik korepetitor u JU OMŠ Ilidža.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2