>
Recital dua Bačelić - Adžaga u Saloči od zrcala
Datum od:
16.07.2021
Saloča od zrcala - 19.00sati
Recital dua Bačelić - Adžaga u Saloči od zrcala
U sklopu programa ''Ljeto u knjižnici'', po prvi put recital klasične glazbe izvest će flautistica Marijana Bačelić i pijanistica Elizabeta Adžaga. Koncert će se održati u Saloči od zrcala, u petak, 16. srpnja 2021. s početkom u 19 sati. Ulazak je slobodan.

Program koncerta pod nazivom ''Manic resolutions and regrets'' biran je sugestivno, dočaravajući atmosferu i opća psihička stanja jedne individue u borbi sa (ne)prilikama koje ovo vrijeme donosi. Umjetnik kao pojedinac posebno strada u vremenima kada je nesiguran njegov goli opstanak. Program opisno dočarava psihološke faze, koje su pogodne za promatranje i u mikro i u makro vremenskom opsegu, u kojima koncert započinje kompozicijom koja evocira neka prošla vremena, uljujkujući nas u udobnosti tonalitetnosti i predvidljivijih harmonijskih progresija. Lebdeći u međuprostoru i bez jasnih vremenskih odrednica, dočekuje se druga kompozicija. U toj hipnotičkoj, nesvjesnoj i mirnoj atmosferi, skoro izvanzemaljskoj, nema svijesti o budućnosti, ali ni o prošlosti. Sonata Roberta Muczynskog predstavlja već prisutno nestrpljenje i svijest o trenutnoj situaciji, probuđujući želju za aktivnošću na svim životnim poljima. Shocker prikazuje ambivalentnost u djelovanjima, naginjući pomirenosti sa situacijom. Zadnja kompozicija je znakovitog naziva Manic, kojeg samog po sebi ne treba posebno predstavljati.

Program: Charles-Marie Widor: Suita za flautu i klavir, op. 34, Ian Clarke: Hypnosis Robert Muczynski: Sonata za flautu i klavir, op. 14, Gary Shocker: Regrets and resolutions, Dubravko Palanović: Manic

Duo Bačelić-Adžaga čine međunarodno nagrađivane glazbenice, flautistica Marijana Bačelić i pijanistica Elizabeta Adžaga. Komornu suradnju započele su za vrijeme postdiplomskog studija na Sveučilištu za glazbenu i scensku umjetnost u Beču, te redovito nastupaju u Hrvatskoj i Austriji. Repertoar im obuhvaća pretežito djela 20. i 21. stoljeća, pri čijem je odabiru naglasak na strukturi koncertnog koncepta koji za cilj ima predstaviti određenu temu psihološke ili sociološke prirode.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2