>
„Mostar Sevdah Reunion“ - koncert
Datum od:
14.08.2020
KINO SLAVICA 21.00sati
„Mostar Sevdah Reunion“ - koncert
„Mostar Sevdah Reunion",
band koji već 20 godina uspješno spaja sevdah, tradiciju i world music
napokon dolazi u Dubrovnik!

Mostar Sevdah Reunion je jedan od najpoznatijih balkanskih i etno sastava. To je grupa glazbenika koje ujedinjuje ljubav prema tradicionalnoj muzici – sevdahu. Karakterizira iz spoj iskustva i mladosti a svoj umjetnički izraz pronalaze u izvođenju i interpretaciji sevdalinki i romske muzike kroz suvremena aranžmanska rješenja.
Prvi album koji su izdali 1999. godine sa glavnim vokalom Ilijazom Delićem i specijalnom gošćom na albumu – kraljicom romske muzike – Esmom Redžepovom. Album je doživio veliki uspjeh i očarao domaće i internacionalne slušatelje i kritičare. Svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, pioniri sevdaha 21. stoljeća, Mostar Sevdah Reunion ne prestaju oduševljavati publiku diljem svijeta!
Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić, producent i menadžer benda koji je okupio grupu umjetnika koji dijele istu strast. „Balkanski bluzeri" svojim zajedničkim naporima predstavljaju suvremenu viziju 400 godina stare glazbene tradicije te na taj način žele i održati tradiciju. Od 1999. godine kad su objavili svoj prvi album, pa sve do danas ovaj mostarski bend redovni je gost najvećih world music i jazz festivala.
Mostar Sevdah Reunion imao je nastupe širom svijeta od Velike Britanije, Nizozemske, Danske, Belgije, Portugala, Njemačke, Austrije, Španije, Italije, Francuske, Mađarske, do Australije, Švedska, Norveške, Turske, Švicarske, Finske, Hrvatske, Srbije , Slovenije, na kraju na Otoku Madeira i Kanarskim otocima. Koncerte su održavali u poznatim kazališnim prostorima i koncertnim dvoranama. Međutim kao najdraže nastupe izdvajaju nastup u Londonu u dvorani Queen Elizabeth Hall, (2002 god.) kao i poziv da budu gosti B. B. Kinga na specijalnoj večeri "Blues Around the World" gdje su nastupali zajedno sa najvećim imenima bluesa, Van Morrisonom, Bill Wymanom, Keb Moom, Marva Wrightom.
"Balkanski bluzeri" kako su ih od milja prozvali world music kritičari, kažu kako su njihovi koncerti imaju "that something" te su vokala Ilijaza Delića usporedili sa Frank Sinatrom.

Nezaboravna večer, uz vokale i melodiju svjetski popularnog banda, očekuje Vas
14. kolovoza u kinu Slavica u Dubrovniku sa početkom u 21:00h.
Ne propustite ovaj koncertni spektakl okarakteriziran spojem iskustva, mladosti i sevdalijske elegije s balkanskim i romskim furioznim standardima!
ULAZNICE NABAVITE PREKO SUSTAVA EVENTIM.HR I CROATIATICKETS.HR, NA BLAGAJNI KINA SLOBODA U LUŽI TE NA DAN KONCERTA NA ULAZU!

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2