>
Koncert - The Maidstone Singers
Datum od:
25.05.2018
21.00 h, Atrij Palače Sponza
Koncert - The Maidstone Singers
„Inspirirano Shakespearom – prepjevi šekspirijanskih tekstova" bit će održan u atriju palače Sponza u petak, 25. svibnja u 21 sat.

Skladbe inspirirane Shakespearovim djelima pisali su mnogi skladatelji, a na programu šekspirijanskog koncerta The Maidstone Singersa bit će djela H. Purcella, M. Harrisa, J. Ruttera, P. Sawyers, C. Wooda,  B. Chilcotta, J. Bennetta, T. Morleya, G. Shearinga i L. Bernsteina.

Na programu koncerta sakralne glazbe Exsultate jubilate The Maidstone Singersa bit će djela:  A. Brucknera, M. Durufléa, E. Elgara, O. Gibbonsa, O. Gjeiloa, K. Jenkinsa, M. Lauridsena, J. MacMillana, S. Rachmaninova, A. J. Rheinbergera, C. Stanforda, T. Tallisa, M. Willson, C. Wooda i dr.

*  *  *

The Maidstone Singers osnovao je Jeffrey Vaughan Martin 1998. godine, koji je tako ispunio svoju dugogodišnju želju da osnuje mali komorni zbor. Radi se o a cappella zboru koji broji 23 vrsnih pjevačica i pjevača te danas ima ustaljeni repertoar od više od 200 djela. Djela variraju od koralnih napjeva koji datiraju iz 16. stoljeća pa sve do danas te modernih aranžmana popularne glazbe i narodnih pjesama s usko povezanom harmonijom. Komornom zboru pridružuju se pozvani pjevači za opsežnije skladbe, što omogućuje zboru da izvodi etabliranija koralna remek-djela, ali i intimniji repertoar.

Premda sa sjedištem u Maidstoneu (Kent, Engleska), zbor je nastupao širom Ujedinjenog Kraljevstva, uključujući nastupe na Brandenburškim koncertima u Londonu. Turneje su važan dio aktivnosti, tijekom kojih zbor predstavlja Maidstone diljem Europe. Pod vodstvom svoje dirigentice, Kathryn Ridgeway, The Maidstone Singers nastavlja putem koji je započeo Jeffrey, a koji uključuje prihvaćanje novih glazbenih izazova i suradnju s partnerima kako u Engleskoj, tako i u inozemstvu.

   
Info Informativni
uredi
  TIC PILE

tel. +385 20 / 312-011
 E-Mail

Svaki dan 08.00-20.00 sati


TIC GRUŽ
Subota 8.00 do 13.00
Nedjeljom i praznikom – Zatvoreno
Obala Ivana Pavla II., br. 1

tel. +385 20 417 983
email


VIŠE

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2