>
Koncert - Trio 1887.
Datum od:
29.06.2016
21.00 h, Knežev dvor
Koncert - Trio 1887.
TRIO 1887. dobitnik je prve nagrade na 4. hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo u kategoriji klasičnih komornih sastava. Trio djeluje u sastavu Petra Gilming, klavir, Sho Akamatsu, violina i Branimir Pustički, violončelo i danas je sasvim sigurno najperspektivniji hrvatski komorni sastav.
Budući su članovi Tria 1887. niz godina pohađali ili surađivali s LAUS Akademijom koncert otvorenja LAUS Akademije ove je godine posvećen upravo njima, sa željom da ih predstavimo javnosti te da im pomognemo u pripremi za nastupe na međunarodnim koncertnim pozornicama.

Stoga vas najsrdačnije pozivamo da nam se pridružite na koncertu u srijedu 29. lipnja u Kneževu dvoru s početkom u 21,00 sat.

Na programu su Tri stavka za Orlando Borisa Papandopula za izvedbu kojih je Trio 1887. osvojio posebnu nagradu za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja na Natjecanju Papandopulo, zatim Trio elegiaque br. 1 Sergeja Rahmanjinova i Klavirski trio br. 1, op.49 u d-molu Felixa Mendelssohn-Bartholdya.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2