>
Koncert - HKUD STOLAC
Datum od:
17.04.2016
11.00 h, ispred Crkve sv. Vlaha
Koncert - HKUD STOLAC
HKUD „STOLAC" iz Stoca je osnovano 20. listopada 2002. godine. Društvo je sastavni dio župe Stolac, a okuplja isključivo mladiće i djevojke stolačke župe. Broji 100 članova. Društvo njeguje, pjeva, pleše, svira, igra i promovira pjesme i običaje Hrvata stolačkoga i hercegovačkog kraja.
Nastupali su do sada preko 250 puta: kod kuće, po Bosni i Hercegovini, Boki Kotorskoj, Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj. Prošlih godina nastupali su na "Đakovačkim vezovima", "Vinkovačkim jesenima" i na "Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu". Izdali su svoj CD i DVD. Svake su godine domaćini Ilindanskih susreta u Stocu za patron župe (sv. Ilija Prorok, 20. srpnja) i Dan grada i Općine. Redovito 17. srpnja organiziraju Večer folklora, na koju pozovu 12-ak folklornih društava i klapa iz Domovine i inozemstva. Do sada su im gostovala HKUD-a i klape iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije. Društvo u raznim prigodama nastupa i kao crkveni zbor „Mladi".
HKUD „STOLAC" iz Stoca će 17. travnja 2016. od 11,00 do 12,00 sati ispred crkve sv. Vlaha u Dubrovniku izvesti folklorni program u kome će u pjesmi i igri predstaviti najljepše kulturno blago Stoca i Hercegovine kako dubrovčanima, tako i žiteljima porijeklom iz Hercegovine, te brojnim turistima.
Ovome će prethoditi svečano misno slavlje u 10 sati u dubrovačkoj katedrali Uznesenju Blažene Djevice Marije koje će predvoditi stolački župnik i dekan don Rajko Marković u koncelebraciji drugih svećenika rodom iz ovog dijela Hercegovine.
Ovaj događaj predstavlja nastavak već ustaljene suradnje između Dubrovnika i župa Trebinjsko-Mrkanske biskupije, jer veliki broj osoba koje žive u Dubrovniku vuku korijene iz ovog dijela Hercegovine, pa se kroz slavljenje sv. Mise, pjesmu, igru i druženje okupljaju i čuvaju svoje običaje i tradiciju.
Pozivamo sve ljude dobre volje da svojim sudjelovanjem i nazočnošću uveličaju ovaj prijateljski susret. Dobro došli i ugodno druženje!

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2