>
Ljetno kino Karantena
Datum od:
19.08.2021
Lazareti 21.00sati
Ljetno kino Karantena
U četvrtak 19. kolovoza u 21 sat u Lazaretima se nastavlja program Ljetnog kina Karantena. U ovom filmskom bloku predstavljamo dva kratka filma; Prazni sati i Mreža solidarnosti.
PRAZNI SATI, 2019., Hrvatska, 11'
Mate Ugrin
Migrantski radnici jednog brodogradilišta provode dane u krugu samačkog hotela na Jadranu. Navečer, jedan od njih uputi se do grada.

MREŽA SOLIDARNOSTI, 2014., Hrvatska, 31'
Gildo Bavčević
Nova vrsta borbe i otpora represivnom djelovanju sistema bazira se na ideji solidarnosti među građanima izvan institucionalnih okvira te na lakšoj mogućnosti umrežavanja i razmjeni informacija i ideja s obzirom na vrijeme u kojem živimo.
Mogućnost dokumentiranja i dijeljenja putem alternativnih medija postaje strategijom za mobiliziranje javnosti i apeliranje na širu svijest o društvenoj odgovornosti, samim time i snažno oruđe otpora.

Program filmskih projekcija Art radionica Lazareti realizira u suradnji s UNSEEN Festivalom (Cavtat), a u sklopu aktivnosti projekta „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika".

Prostor gledališta je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ.

Ulaz je besplatan.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2