>
Izložba Noemi Čotić "Izolacija".
Datum od:
30.11.2023
Galerija Otok 18.00sati
Izložba Noemi Čotić

Pozivamo vas u Galeriju Otok u četvrtak 30. studenog u 18 sati na otvorenje izložbe Noemi Čotić "Izolacija".

Likovni svijet Noemi Čotić, mlade dubrovačke umjetnice koja je diplomirala na Kiparskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Splitu, jasno je strukturiran, uređen i konstruktivno mišljen.
I kada se izražava primarno trodimenzionalno, ali i kada ulazi u druge medije, rijetko ćemo u njenom radu iščitati istaknut narativni sadržaj. I sama će reći: Glavni cilj nije prenijeti poruku; gotovo nikad u mom radu to nije cilj.
Izložbom koju će nazvati Izolacija svoju stvaralačku misao kanalizirat će u, za nju novom mediju, akrilu na platnu i kolažu. Riječ je o slikama kojima gradi novu svijest o prostoru i vremenu. Ali prostoru koji nalazi unutar nje same, a kojega mi, promatrajući, pokušavamo sinkronizirati s našim iskustvom apstraktnog prostora. Mogli bismo reći da umjetnica prolazi kroz svojevrsni kibernetički proces, stvarajući određeni skup elemenata koji su međusobno povezani i ovisni jedan o drugom. Teme koje su u fokusu njenog interesa su čovjek, duh, forma, geometrija,..., a koje na platnu ili papiru prevodi u boje, ritmove, omjere i zakone. Ništa tu nije slučajno.

*Izdvojeno iz teksta Helene Puhare

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2