>
„Kako smo se zabavljali“ - Noćni život Dubrovnika 70-tih i 80-tih
Datum od:
18.02.2023
Muzej Crvene povijesti 20.00sati
„Kako smo se zabavljali“ - Noćni život  Dubrovnika 70-tih i 80-tih
Muzej crvene povijesti otvorit će izložbu pod nazivom „Kako smo se zabavljali" u ovu subotu, 18. veljače u 20 sati u svom novouređenom galerijskom prostoru. Izložba će kroz niz različitih tema prikazati bogatstvo i nijanse noćnog i zabavnog života Dubrovnika 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.

U ova dva desetljeća nastali su uspješni rock-bendovi, otvarale su se prve diskoteke, formirale brojne vokalno-instrumentalne grupe, a paralelno se razvijao i jačao turizam koji je jednako tako utjecao na razvoj ponude noćnog i zabavnog života grada. Neizostavne su bile proslave dočeka nove godine, kao i brojne organizirane maškarate.

S autorima izložbe, Marijetom Radić i Ivanom Lujom, naši su sugrađani sukreirali izložbu i tako oživjeli sjećanja na „dobra stara vremena" u kojima zabave nije nedostajalo bez obzira na uzrast i glazbeni ukus. Ovom izložbom prisjetit ćemo se plesnjaka na taracama hotela Babina kuka, Uvale Lapad, diskoteka Tezej, Bakhus i Aquarius, ali i spomenuti veljuna u Gradskoj kavani, kao i elegantnih dočeka novog ljeta u hotelima poput Excelsiora ili Argentine.
Likovni postav zajedno s kustosima potpisuju Kristina Mirošević i Krešo Glavinić.

Za sve one koji nisu imali prilike uživati u čarima dobre disko glazbe 70-ih i 80-ih, kao poseban gost zabave povodom otvorenja, nastupit će prvi dubrovački DJ - DJ Vjeverica.

Još uvijek traju dani od maškarate pa su i maske i maškarani kostimi za otvorenje dobrodošli! Izložba ostaje otvorena do 15. svibnja 2023.

Izložba je realizirana uz potporu Grada Dubrovnika, Ministarstva kulture i medija RH i Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2