>
"Nedokučive visine" - Ana Marija Bezek
Datum od:
28.09.2022
Galerija Otok - Lazareti 19.00sati
U srijedu 28. rujna u 19 sati u Galeriji Otok otvorit ćemo izložbu Anamarije Bezek "Nedokučive visine" ovim putem sve vas s veseljem pozivamo u Lazarete na otvorenje izložbe i ugodno druženje.

... Levitirajuće forme zvijezdi simboličnog broja 22 istovremeno prikazuju paradoks jednog bestežinskog lebdećeg stanja koji je pak omeđen čeličnim žicama. Posjetitelji instalacije koju u nju jednostavno mogu i ući te se provući između grupiranih zvijezda putnici su namjernici na putu sudbine u kojoj se njihova namjera propituje. Izolirani od vanjskog svijeta i uklopljeni u novostvoreni paralelni mikrokozmos, posjetitelj izložbe nalazi se u okruženju u kojemu su njegove misli usmjerene isključivo ka suočavanju s njima samima, hvatajući se u koštac s našim vlastitim trenutačnim životnim nadama i očekivanjima naizgled nedokučivih visina. U konceptu prostorne instalacije Anamarije Bezek na ovaj su način udružene čovjekova nada i podsjećanje na tu nadu, ali i određena sigurnost naše zvijezde pratilice koja nam omogućava da upravo te nade naiđu na plodno tlo naših ideja proizašlih iz kontemplativnih trenutaka...
(iz teksta Jelene Tamindžije Donnart za katalog izložbe)

Anamarija Bezek rođena je u Dubrovniku. S glinom se upoznala u likovnoj radionici prof. Agnes Velikonje u Osnovnoj školi Lapad, a od 1995. do 2000. keramički zanat je učila kod majstor - lončara Karin Garmsen - Fradl. Od 2005. godine vodila je galeriju Luna na Babinom kuku, a 2010. godine s Majom Kovačević otvara Atelier ma'AM. Na Sveučilištu u Dubrovniku, Odjelu za umjetnost i restauraciju diplomirala je konzervaciju i restauraciju. Radila je na obnovi kulturne baštine u Hrvatskoj i Italiji, a uža specijalnost joj je restauracija stucca. 2020. godine u prostorima tvornice TUP otvara AB atelier.
Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Kreirala je i vodila brojne radionice keramike za djecu i odrasle. Članica je Art radionice Lazareti, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Dubrovnik i ICOMOS-a. Živi i stvara u Dubrovniku i Podkočinama na Pelješcu.

Izložba Anamarije Bezek „Nedokučive visine" nakon večeri otvorenja se može posjetiti do 14. Listopada, radnim danima od 12 do 19 sati, a u drugim terminima prema dogovoru.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2