>
Izložbu dubrovačke umjetnice Berte Miloš "Serafsko cvijeće".
Datum od:
26.07.2021
Art radiona Lazareti 20.00sati
Izložbu dubrovačke umjetnice  Berte Miloš
Večeras, ponedjeljak 26.7. u 20 sati u Art radionici Lazareti (lađa X) otvorit ćemo izložbu dubrovačke umjetnice Berte Miloš "Serafsko cvijeće".

Naziv izložbe "Serafsko cvijeće" dolazi od naziva malog molitvenika franjevačkog laičkog bratstva; a Berta izlaže niz ručno izrađenih tapiserija. Tapiserije su tkane na okviru, u formatu 36 x 28 cm, kliječanom tehnikom, na način da se osnova ne vidi jer je prekriva potka, osim kad u tapiseriju Berta utkiva kamenice. Materijal koji koristi je špag, bambus, a školjke su s plaže u Štikovici, koje vrijedno sakuplja Bertina sestra Anka.
U sklopu izložbe provest ćemo i radionicu izrade tapiserija i tkanja na okviru.
Broj polaznika je ograničen s obzirom da imamo samo pet okvira za tkanje, a ako vidimo da je zanimanje za radionicu veliko; organizirat ćemo je više puta. Radionica će biti organizirana u poslijepodnevnim satima od 18 do 20 h od utorka 27. srpnja. Na radionici će se tkati špagom, a imamo i pamučni konac za tkanje mekanih uporabnih predmeta.
Posebna gošća radionice Tamara Paraker Kecman koja će polaznicima pokazati tehniku tkanja keper uzorka.

Berta Miloš rođena je 31.3.1972. u Dubrovniku. 1990. maturira na odjelu tekstila Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu, a 1995. diplomira na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu na Odjelu dizajna tekstila i odjeće. Od 1999. izlagala je na osamnaest skupnih izložbi. Od 2002. samostalno izlaže i do sada je imala osamnaest samostalnih izložbi. Članica je HDLUDU i ARL:

Izložba se može pogledati do 4. kolovoza; svakog radnog dana od 12 do 21 sat.
Prijave na radionicu izrade tapiserija i tkanja na okviru: [email protected] ili u inbox @ARL.Dbk
Broj polaznika je ograničen.
Ukoliko bude zanimanja, radionicu ćemo ponoviti više puta.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2