>
Samostalna izložba "Sve su ti slike OK"
Datum od:
22.07.2021
Umjetnička galerija Dubrovnik 21.00sati
Samostalna izložba
screenshot_1 screenshot_2 screenshot_3
Samostalna izložba slika likovnog umjetnika Eugena Varzića, pod nazivom "Sve su ti slike OK", otvara se 22.srpnja 2021. godine u 21 sat, u jednom od najreprezentativnijih izložbenih prostora na Mediteranu, Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Ukupno će se predstaviti sa 70 likovnih radova nastalih u razdoblju od 2016 do 2021. godine.
Izložbu će svečano otvoriti dr.sc. Vinicije Lupis uz ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik Tonka Smokvine kustosice koordinatorice Andree Batinić Ivanković, a svojom nazočnošću otvorenje će uveličati gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković.
Za vrijeme trajanja izložbe, likovni umjetnik Eugen Varzić održati će likovne radionice, vodstvo kroz izložbu i već tradicionalni susret - Kava sa umjetnikom.

U predgovoru kataloga koji prati izložbu, kustos dr.sc Vinicije B.Lupis ističe:
Slikarstvo je zapravo Varzićev dnevnik, stalna borba s bjelinom platna i traženje novih izazova. Time je on otvorio novo poglavlje hrvatskoga suvremenog slikarstva u posve odvojenom smjeru. On ga je, samostalnim razvojem koji je nosio u sebi, odveo u američke likovne tijekove, te je okružen prijateljima i upijajući najbolja europska iskustva postigao slikarsku tehniku dostojnu starih majstora.
Realizaciju ove izložbe omogućio je Grad Dubrovnik i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, te uz pomoć pokrovitelja Valamar Riviera.
Izložba ostaje otvorena do 19. rujna 2021. godine.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2