>
Croatian Music Adventures 2016
Datum od:
29.07.2016
Dubrovnik
Croatian Music Adventures 2016
U jedan od najljepših gradova u Europi, Dubrovnik, ovog će ljeta stići ljubitelji elektronske glazbe gdje će na pet floorova uživati s pogledom na staru gradsku luku i na Lokrum. Ovo je jedini takav festival na samom jugu Hrvatske, a zbog ekskluzivne lokacije i koncepta stiže mu i priznanje svjetskog branda i festival postaje CMA 2016 Corona SUNSETS Festival. Time dubrovački CMA staje uz bok najvećim Corona SUNSETS Festivalima koji se održavaju u Urugvaju, Australiji, Mexicu, Velikoj Britaniji, Italiji, Čileu, Japanu, Kini, Dubaiju i Indiji.

Uz već najavljene headlinere festivala, SIGMU i Clean Bandit DJ set, 28 i 29. srpnja nastupit će i AMIRALI, ANADA, DANI MASI, DJ MAESTRO, MIKAEL ZRINSKI, RESSLESS te rezidenti TORRES i ZOOKEY.

Prvog dana festivala 28.7. uz najpoznatiji duo svjetske bass scene – SIGMA koji su vlasnici hita „Nobody To Love" na Banjama će kao support act nastupiti ZOOKEY. Korčulanin čija su noćenja za pultom rezultirala besprijekornim smislom za dancefloor. Bez obzira radi li se o houseu, technu ili čak drum & bassu, svaki put postajete dio putovanja koje nikad ne završava. Za after partye u Banje Beach klubu, oba dana festivala, pobrinuti jedan od najtraženijih španjolskih DJ-eva - DANI MASI. 2009. godine proglašen je drugim najboljim španjolskim DJ-em, a 2010. u suradnji s Louisom Sharkom, osvojio je DEEJAYMAG Award za remix "Burning Love".

Nakon Banje Beach kluba, party seli u Lazarete i Komardu gdje će vas do ranih jutarnjih sati zabavljati AMIRALI, ANADA i RESSLESS.

AMIRALI - glazbena senzacija čiji početci sežu u 2012. godinu kada je objavom LP-a 'In Time' oduševio glazbene kritičare i osvojio vojsku obožavatelja diljem svijeta. Ubrzo nakon toga, dobiva poziv da uživo nastupa na jednoj od najcjenjenijih radio postaja u Velikoj Britaniji - BBC Radio1 i kreće na turneju tijekom koje je posjetio neke od najpoznatijih klubova u svijetu; Panorama Bar (Berlin), Fabric (London), D-Edge & Warung (Brazil), Arma 17 (Moscow), Warehouse Project (Manchester), Trade (Miami) i mnogi drugi. Ovaj mladi irsko / kanadski glazbenik čiji je glazbeni stil obavijen mističnosti, a njegov zvuk se može opisati kao avangardna kombinacija electronike, techna & housea iza sebe ima dva studijska albuma i vlasnik je izdavačke kuće.

Dubrovkinja ANADA preseljenjem iz inozemstva donijela je internacionalni pristup glazbenoj ponudi 'Grada'. Njene su glazbene preferencije i dijapazon doista raznoliki, a primarni cilj joj je zabaviti i rasplesati publiku što će i učiniti 28.7. u Lazaretima.

RESSLESS su pravo osvježenje na domaćoj sceni. U sklopu Croatia Music Adventuresa nastupit će 28.7. na Komardi, a već sljedeći dan u Lazaretima. Ressless je glazbeni projekt kojeg čine DJ-i Daniel Turk i Viktor Superfine. Dečki surađuju s glazbenim kućama u Americi i Europi. Dosad su izdali ukupno 3 EP-a i par singlova, a njihov najnoviji EP "Bluff" s 3 tech house trake podržali su DJ-i poput Marca Carole, Riva Starra, Veerus & Maxie Divine, DJ Sashe i brojnih drugih.

Jedan od najvećih radijskih i klupskih hitova u posljednjih desetak godina „Rather Be" pripada upravo drugom headlineru festivala, odnosno grupi Clean Bandit koja na Banjama 29. srpnja nastupa u formi Clean Bandit DJ seta.

Drugi dan festivala, za warm up party na plaži Banje pobrinut će se već spomenuti ZOOKEY i JAKŠA JORDES. Nakon petnaestgodišnje uspješne sviračke karijere i stalnih nastupa s najznačajnijim i najpoznatijim hrvatskim izvođačima (Jinx, Let 3, Darko Rundek exHaustor, Pips, chips and Videoclips, Neno Belan, Majke itd), Jakša Jordes se posvećuje novoj glazbenoj formi i započinje novu karijeru, koja mu otvara vrata europske house scene. Slobodnim improvizacijama u nastupima house i electro DJ-a privukao je pažnju labela Hed Kandi i Ministry of Sound da im se pridruži na turneji. Surađuje s dobitnikom Grammya - Rogerom Sanchezom.

Za dobru atmosferu u Lazaretima pobrinut će se Ressless te rezident Lazareta i poznati dubrovački DJ i pripadnik BitchBlack kolektiva - Torres. Na Komardi će se za dobar cosmo-techno zvuk pobrinuti jedan od uzdanika zagrebačke klupske scene koji je odavno prešao granice hrvatskih plesnih podija i osvojio susjedstvo gostujući na značajnim eventima – MIKAEL ZRINSKI. Svjesno prateći atmosferu unutar klupskog okružja, njegov energičan stil može se okarakterizirati kao direktan flert i interakcija, ne samo sa žanrovima već i očekivanjima same publike.

Glavna pozornica ovogodišnjeg CMA bit će na plaži Banje, druga je u Banje Beach klubu, treća u Lazaretima te četvrta na Komardi. Peta pozornica koja neće biti u redovnoj prodaji bit će na otoku Lokrumu pokraj Mrtvog mora, a do nje će se dolaziti posebnim CMA brodom. Ove godine tamo će nastupiti kultni nizozemski DJ MAESTRO koji će predstaviti najnoviju soul / funk kompilaciju Nine Simone pod imenom „DJ Maestro Presents Nina Simone Little Blue Girl Remixed!" DJ MAESTRO nastupa u sklopu SHOWCASE SOUNDPLATE RECORDSA koji je i izdao ''Official Nina Simone Remix'' album, a od ove su godine i službeni partner Croatia Music Adventures Corona SUNSETS Festival na području Velike Britanije. Njegov nastup bit će ekskluzivna lounge – uvertira u CMA 2016! Lokrumskom setu DJ Maestra moći će prisustvovati svi posjetitelji otoka koji se 28. srpnja od 18 – 20 h zateknu na Lokrumu. Lokrum osim iznimne prirodne ljepote „krije" i prijestolje megapopularnog serijala Igre prijestolja (Game of Thrones).

Osim sunca i mora na plaži Banje moguće je uživati u vodenim sportovima, a ako se dan polako primiče svom kraju, tako se ova najpoznatija gradska plaža postupno pretvara u elitno mjesto za uzbudljiv noćni izlazak.

Informacije o ulaznicama:

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2