>
Izložba - ''Dubrovačke medalje i plakete - otisak vremena''
Datum od:
27.06.2016
20.30 h, Knežev dvor
Izložba - ''Dubrovačke medalje i plakete - otisak vremena''
''Dubrovačke medalje i plakete – otisak vremena'' naziv je izložbe Dubrovačkih muzeja, koja će biti otvorena u Kneževu dvoru, u ponedjeljak, 27. lipnja, u 20.30 sati.
Izložbom se želi predstaviti veći broj medalja vezanih uz Dubrovnik, a datiraju se u širokom vremenskom rasponu od 15. stoljeća pa sve do današnjih dana. Na izložbi će javnosti biti predstavljeno više od 40 domaćih i stranih autora s oko 200 ostvarenja.
Jedan dio medalja koji će biti izložen je iz fundusa Kulturno-povijesnog muzeja Dubrovačkih muzeja, dok veći dio medalja dolazi iz privatnih zbirki kolekcionara i numizmatičara Boža Lasića i Marka Šarinića, kao i drugih kulturnih ustanova i društava, te pojedinaca.
Nekoliko desetaka izložaka na jedinstven način će predstaviti jedan od važnih segmenata dubrovačke kulturne baštine, a istodobno će to biti prigoda da se zainteresirana javnost upozna s bogatstvom medalja posvećenih osobama i događajima vezanih za politički, kulturni, sportski i javni život Dubrovnika, Hrvatske i šire.
Ova će izložba ujedno biti i prilika da se posjetitelji upoznaju s radom brojnih istaknutih hrvatskih i inozemnih medaljera.

Autor izložbe je Dino Lokas kustos Kulturno-povijesnog muzeja Dubrovačkih muzeja dok likovni postav izložbe potpisuje Ivona Michl kustosica Arheološkog muzeja Dubrovačkih muzeja.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2