>
FESTA 2023 DUBROVNIK
Datum od:
23.01.2023
Datum do:
02.02.2023
Živila nam ljubav!
FESTA 2023 DUBROVNIK

Nakon dvije pandemijske godine koje su obilježile razne restriktivne mjere i ograničenja kulturnih događanja, višednevna manifestacija Festa 2023 Dubrovnik vraća se u svoj tradicionalni programski opseg, s većim brojem izvođača koji na radost dubrovačke publike željno iščekuju nastupe na ovogodišnjoj Festi.

Program 22. Feste Dubrovnik počinje predstavljanjem knjige Tomislava Kuljiša „O tempora, o mores!", zbirke novela u izdanju Društva dubrovačkih pisaca, koje će se održati u ponedjeljak, 23. siječnja u 19 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad.

Uslijedit će otvaranje izložbe Parcu u čast, „Sveti Vlaho i more" članova Dubrovačke udruge likovnih umjetnika u utorak, 24. siječnja u 19:30 u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Kazalištem Marina Držića, Domom Marina Držića i Hrvatskom maticom iseljenika Dubrovnik u predvorju Kazališta Marina Držića.

Radionica „Festa od vina" u suradnji s Udrugom DEŠA, Turističkom i ugostiteljskom školom i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika o tradicionalnim jelima i vinima za sv. Vlaha održat će se u srijedu, 25. siječnja u 11 sati u restoranu Mimoza.

Tradicionalna, Dubrovčanima omiljena „Festa od klapa" upriličit će se u četvrtak, 26. siječnja u 20 sati u Kazalištu Marina Držića. Ulaznice po cijeni od 8 € mogu se kupiti na blagajni Kazališta Marina Držića ili online na ulaznice.hr.

Koncert „Dive u sv. Vlahu" u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom održat će se u petak, 27. siječnja u 19 sati u crkvi sv. Vlaha, a nastupit će Diana Hilje, Jelena Štefanić, Laura Hladilo, Sara Žuvela i Elizabeta Valentina Šilje uz pratnju pijanistice Stefani Grbić.

Veliki gala koncert Gorana Karana „Živila nam ljubav" uz gudače Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gošću sopranisticu Saru Žuvelu na programu Feste 2023 Dubrovnik je u subotu, 28. siječnja u 20 sati u Kazalištu Marina Držića. Ulaznice po cijeni od 13 € mogu se rezervirati i kupiti na blagajni Kazališta Marina Držića (telefon: 321 088, e-mail: [email protected]) ili online na ulaznice.hr.

Na Kandeloru, 2. veljače od 11 sati održat će se i „Festa od vina" u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom i Dubrovačko-neretvanskom županijom u Gradskoj kavani.

Humanitarna namjena dvadesetdruge FESTE usmjerena je obnovi crkve svetoga Vlaha.


FESTA 2023 DUBROVNIK

PROGRAM

24.01. (Utorak) u 19:30 sati, u predvorju Kazališta otvaranje izložbe Sveti Vlaho i more članova DULU u suradnji s UGD, KMD, DMD i MHI

25.01. (Srijeda) u 11,00 sati radionica Feste od vina u suradnji s Udrugom DEŠA, Turističkom i ugostiteljskom školom i TZG Dubrovnika o tradicionalnim jelima i vinima za sv. Vlaha - rest. Mimoza

25.01. (Srijeda) u 20 sati, KD Kolarin - “Do posljednje kapi krvi” - režija Paolo Tišljarić, u Kazalištu Marina Držića

26.01. (Četvrtak) u 20:00 sati Festa od klapa u Kazalištu Marina Držića

27.01. (Petak) u 19:00 sati DIVE U SV. VLAHU (u suradnji s DSO) – crkva Sv. Vlaha


28.01. (Subota) u 20:00 sati Središnji gala koncert GORAN KARAN uz gudače Dubrovačkog simfonijskog orkestra – u Kazalištu Marina Držića


02.02. od 11:00 sati, FESTA OD VINA na Kandeloru u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom i DNŽ – Gradska kavana

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2