>
Festival svjetlosti LUMIART 2022
Datum od:
03.11.2022
Datum do:
04.11.2022
Festival svjetlosti LUMIART 2022
Festival svjetlosti LUMIART 2022
lumiart_2022_fb_cover_002 lumiart_2022_fb_profil_002 luminart_1
Početkom studenog u Dubrovniku se održava festival svjetla Lumiart 2022. Sljedeći tjedan, točnije 03. i 04. studenoga Dubrovnik se pridružuje listi europskih i svjetskih gradova koji organiziraju festival svjetla. Lumiart 2022 će svoje svjetlosne instalacije i projekcije predstaviti unutar zidina na nekoliko lokacija. Osim domaćih snaga Pixel dizajn, RHM i Loop, u Dubrovnik nam svoje svjetlosne kreacije dolaze predstaviti članovi Visualije iz Pule, umjetnik Litemotif iz Zagreba i tim iz Mađarske koji je već neizostavan na gotovo svim europskim festivalima svjetla.

Ovaj dvodnevni festival donosi 3D mapping projekcije, dijaprojektor projekcije, svjetlosne instalacije, te real time 3D mapping svaki dan od 18:30 sati do 22:00 sata.

I sami posjetitelji će se moći aktivno uključiti u festival budući da će biti izloženo nekoliko interaktivnih instalacija, gdje će posjetitelji moći sami stvarati i mijenjati sadržaj koji se projicira. Iz programa festivala svakako bismo izdvojili projekciju „1700 godina sv. Vlaha" koja će se prikazivati na Katedrali, svaki dan festivala u 19:30, 20:30 te 21:30 sati.

Lumiart 2022 koncipiran je kao dvodnevna manifestacija koja se bavi predstavljanjem
audio-vizualnih tehnologija i implementacijom istih u urbane prostore s ciljem podizanja
svijesti o suvremenim pristupima umjetnosti korištenjem inovativnih tehnologija. Kroz
interdisciplinarnost i raznolikost tema manifestacije želja je potaknuti komunikaciju među mladim, neafirmiranim umjetnicima na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini
stavljajući naglasak na Grad kao polazišnu točku i primjer spajanja kulturnog nasljeđa i
suvremene umjetnosti i tehnologije.

Trend festivala svjetla prisutan je na svjetskoj mapi već dulje vrijeme, počeli su prije otprilike desetak godina, a psljednjih nekoliko godina ovaj trend je osobito izražen tako da ih je samo u Europi najavljeno 45 za ovu godinu.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2