>
PONTA LOPUD FESTIVAL  PROMOVIRA I SLAVI FILM, SUVREMENU UMJETNOST I GASTRONOMIJU
Datum od:
01.07.2021
Datum do:
05.07.2021
Prvi Ponta Lopud Festival na otoku Lopudu uz seriju filmskih masterclassova oskarovca Pawela Pawlikowskog donosi i filmske projekcije na otvorenom te posebna gourmet iskustva
PONTA LOPUD FESTIVAL   PROMOVIRA I SLAVI FILM, SUVREMENU UMJETNOST I GASTRONOMIJU
hl1372986489jpeg hl1372986490jpeg hl1372986492jpeg hl1372986493jpeg hl1372986495jpeg hl1372986496jpeg hl1372986497jpeg hl1372986498jpeg hl1372986499jpeg
U nadahnjujućem okruženju ljepote mediteranskog otoka Lopud, smještenog svega nekoliko nautičkih milja od UNESCO-ovog Dubrovnika, u razdoblju od 1. do 5. srpnja ove godine održava se prvo izdanje  Ponta Lopud Festivala u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, najcjenjenijim filmskim događanjem u regiji.

Ponta Lopud donosi ekskluzivne filmske projekcije na jedinstvenim lokacijama pod zvijezdama, kreativne susrete filmskih profesionalaca i zaljubljenika u  filmsku umjetnost te jedinstvena gourmet iskustva i druženja u opuštenoj atmosferi otoka Lopuda poznatog po kvalitetnoj, organskoj mediteranskoj hrani i kvalitetnom umijeću življenja. Posebna pažnja posvećena je i 'suživotu' domaćeg stanovništva i festivalskih gostiju kroz aktivno uključivanje otočana u brojna programska događanja i kroz posebne gourmet ponude za sudionike i posjetitelje u otočkim restoranima te prezentacije lokalnih proizvoda i običaja.

U posebnom dijelu internacionalnog programa za profesionalce iz filmske umjetnosti Ponta Lopud uz podršku industrijske platforme SFF-a Cinelink nudi seriju masterclassova oskarovca Pawela Pawlikowskog, jednog od najznačajnijih režisera današnjice te dobitnika brojnih svjetskih nagrada, kao i nagrade Oscar, 2013. godine za najbolji film na stranom jeziku IDA. Tijekom tri majstorska tečaja namijenjena režiserima i glumcima iz regije i svijeta Pawlikowski će dekonstruirati svoje poznate filmove i pokazati svoj način rada na pripremi i realizaciji filma. U razgovorima o svom bogatom filmskom stvaranju, a koji će se održavati na brojnim otočkim lokacijama uključujući i RMH Lafodia Sea Resort hotel, Pawlikowski će uključit i polaznike koji će predstavljati svoje ideje, vizije i projekte. Kreativni susreti u sklopu Ponta Lopud Festivala omogućit će polaznicima stjecanje novih iskustava i znanja, poslovnih umrežavanja te stvaranje dugoročnih profesionalnih prijateljstava. Polaznici ove godine stižu na izravan poziv organizatora.

Večernji sati tijekom festivala u programu su, osim za uživanje u ponudi otočkih restorana, rezervirani za filmske projekcije filmova Pawela Pawlikowskog na ekskluzivnim lokacijama pod vedrim nebom na spektakularnim lokacijama otoka Lopud. Na program su filmovi "Hladni Rat" (Cold War, 2018.) koji će biti prikazan  02. srpnja 2021.g. unutar zidina lopudskog franjevačkog samostana, LOPUD1483;  "Moje ljeto ljubavi" (My Summer of Love, 2004.) na programu je 03. srpnja 2021.g. na plaži La Baja, ispred najpoznatijeg otočkog hotela RMH Lafodia Sea Resort.  Posljednjeg dana, 04. srpnja 2021.g. na istom mjestu, na programu je projekcija filma braće Dardenne "La Promesse" po izbor samog Pawlikowskog.

Tijekom događaja, u partnerstvu s Fondacijom Lopud 1483 poznate kolekcionarke Francesce Thyssen-Bornemisza svim posjetiteljima Ponta Lopud Festivala, po unaprijed najavljenom i dogovorenom rasporedu, bit će omogućen i posjet obnovljenom renesansnom franjevačkom samostanu Gospe od Špilice te razgled umjetničke zbirke obitelji Thyssen-Bornemisza, a u čijem je sastavu i svjetski poznat Umjetnički paviljon Your Black Horizon autora Olafura Eliassona i Davida Adjayea. Osim u umjetničkoj kolekciji posjetitelji će moći uživati i u obilasku meditacijskog vrta s ljekovitog bilja zasađenom u samom srcu samostana.

Ulaz na filmske projekcije kao i ostale dijelove programa koji su najavljeni kao otvoreni za javnost je besplatan, a tijekom održavanja Ponta Lopud Festival organiziran je i poseban brodski prijevoz iz Dubrovnika na Lopud i natrag po simboličnim cijenama.

Sve informacije o Ponta Lopud Festivalu, rezervacije ulaznica za filmske projekcije, te informacije o brodskim transferima dostupne su na www.pontalopud.hr.

Dobro nam došli!

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2