>
MEĐUNARODNI GLAZBENI FESTIVAL DUBROVNIK U POZNO LJETO
Datum od:
30.08.2019
Datum do:
24.09.2019
Festival - Dubrovnik u pozno ljeto - 30. kolovoza do 24.rujna
MEĐUNARODNI GLAZBENI FESTIVAL DUBROVNIK U POZNO LJETO
dsoleefiljak_07092018_vlevi11731 dubrovnik_u_pozno_ljeto_3 dubrovnik_u_pozno_ljeto
Kraj ljeta u Dubrovniku odavno nije bio toliko uzbudljiv i bogat jedinstvenim glazbenim doživljajima kao proteklih nekoliko godina. Sedmu godinu za redom, Dubrovački simfonijski orkestar priređuje Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto kojemu je cilj zadržati prisutnost glazbe i vrhunskog kulturnog ugođaja u Gradu i nakon završetka Dubrovačkih ljetnih igara.
Iz godine u godinu festival raste, okuplja renomirana imena hrvatske i svjetske glazbene scene u jednom od najljepših gradskih prostora – atriju Kneževa dvora. Festival ove godine započinje podciklusom Orlando Piano Week. Riječ je o platformi za mlade glazbenike, ove godine četvero pijanističkih zvijezda, koji će se svaku večer od 26. do 29. kolovoza predstavljati na recitalu. Andrew Tyson, Steven Lin, Evan Shinners i Evgeni Bozhanov mladi su pijanisti koji su se istaknuli na međunarodnog glazbenoj sceni i pretižnim natjecanjima kao što je Queen Elisabeth Competition koji se održava u Brusselexu i ne prestaju plijeniti pažnju svojim nastupima diljem svijeta i nevjerojatnim talentima.
Dana 30. kolovoza započinje službeno 7. izdanje „Poznog ljeta" – glazbene poslastice za sve ljubitelje klasične glazbe, a otvorit će ga mladi Austrijanac, Emmanuel Tjeknavorian, svjetska violinistička zvijezda, pod ravnanjem uglednog autralskog dirigenta Nicholasa Miltona.
U nastavku festivala slijedi nastup mladih violinista i polaznika Laus Akademije Dubrovnik, a potom dva koncerta najboljeg mladog hrvatskog gitarista i virtuoza svjetskog glasa, Petrita Çekua. Dana 3. rujna će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem Marca Tardua izvesti program španjolske glazbe, dok će 5. rujna izvesti recital s programom odabranih skladatelja.
Violinist Aleksey Semenenko, jedan od vodećih ukrajinskih glazbenika svoje generacije, nastupit će 6. rujna pod ravnanjem Christopha Campestrinija u Brahmsovom Violinskom koncertu u D duru, dok će 10. rujna s ruskom pijanisticom Innom Firsovom izvesti recital s djelima Griega, Ravela, Čajkovskog i drugih velikih skladatelja.
Za ljubitelje jazza svakako vrijedi upisati u kalendar datum 12. rujna kada će nastupiti Valerija Nikolovska Jazz Quartet.
Vrsni njemački dirigent Christoph König ravnat će DSO-om i gudačkim kvartetom Symphony4Vienna kojeg čine članovi Bečke filharmonije 13. rujna, a na programu su djela L. Spohra i A. Dvořáka.
Poznati švedski zbor „Romeo i Julija" kojeg s nestrpljenjem očekuje dubrovačka publika održat će dva koncerta u Dubrovniku: 17. rujna kada će izvesti program pod nazivom „Decameron i talijanska renesansna glazba", a potom i 18. rujna s DSO-om i djelima Monteverdija, Purcella, J. B. Lully.
Za kraj festivala ostaje nastup miljenice dubrovačke publike, pijanistice Jasminke Stančul. Koncertom će ravnati šef dirigent DSO-a, Marc Tardue, a na programu su djela L. van Beethovena. Festival će 24. rujna zaključiti gostujući Crnogorski simfonijski orkestar.
Iznimno bogat program i brojna hrvatska i strana imena sjajna su pozivnica svim ljubiteljima svijeta klasične glazbe da se pridruže Dubrovačkom simfonijskom orkestru na festivalu na samom kraju kolovoza i rujna. Čitav program festivala dostupan je na službenoj stranici orkestra gdje se mogu i kupiti ulaznice online, a dodatne informacije dostupne su na broj +385 20 417 110 i [email protected]

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2