>
Studentski teatar LERO: KAPLJE
Datum od:
19.08.2019
Lazareti 19.08.2019. u 21.30 sati
Studentski teatar LERO: KAPLJE
Studentski teatar LERO Dubrovnik
KAPLJE

Režija i dramatizacija: Davor Mojaš

Scenografija i kostimografija: Dubravka Lošić

Koreografija: Zrinka Japunčić

Oblikovanje svjetla i ton: Antonio Ljubojević

Realizacija scene i tehničko vodstvo: Mato Brnjić

Tonska montaža: Viktor Lenert

Realizacija kostima: Maja Glamočanin & Zjena Marley

Šminka: Lidija Ambrozijo

Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš

Organizacija: Ksenija Medović

Rekvizita: Lerov fundus, ormar od Pomrčine, škrinja iz Perlica i pismohrana Grada sjena...

Igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Ana Petrović, Rela Petric, Melko Dragojević, Paula Japunčić

Elementi predstave: More / Vjetar / Žuža Egreni - Divan dan,Samuel Beckett (Snimljeno u studiju HR Radio Dubrovnika) / Zijad Gračić - Služavke i gospođe, Milan Milišić (izbor iz knjige Dubrovačka zrcala) / Fragmenti iz radiodrama: Dijalog o ljubavi Nikole Vitova Gučetić u interpretaciji Ene Begović i Mije Begović i Hotel Imperial Davora Mojaša u interpretaciji Izeta Hajdarhodžića (Dramski program Hrvatskog radija) / Autoritret, Nasilje, Idealna služavka, Relativnost pozicije - izbor iz eseja Služavke i gospođe Milana Milišića / O ustroju država, Nikola Vitov Gučetić / Psyche,Ivo Vojnović – uvodni fragment i didaskalije govori Sebastijan Vukosavić (iz Lerove predstave Psyche Pelingrada Ivo & Gene Vojnović, režija Davor Mojaš) / Zoo ili pisma ne o ljubavi, Viktor Šklovski / Kaplje, Davor Mojaš / Lino Šapro – Onoj koja ode, Ivo Vojnović / Valcer za dva srca,pjeva Vlaho Paljetak / Jugo /

Predstava Kaplje novi je Lerov teatarski snovopis prostorima Grada sjena. Njegovim zapletenim kronologijama i tajenim prizorima u, od nekoga negdje nekad, zabilježenim albumima uspomena. Zaboravljenim librima odabranih snomorica i lijepih i plahih i ljubavnih zagovora istovremreno. Sklonjenih u Izgubljenim sanjarnicama i zatajenim svjedočenjima. I ne slučajno sačuvanim ljubavnim pismima i intimnim sutonskim zapisima koji kaplju iz, crnom tintom, Njenom rukom ispisanih dnevnika. Kaplje su priča o gospođama i služavkama. O njihovim zajedničkim zavodljivim prepoznavanjima, interesima, usudima i preispitivanjima. Nekoliko mogućih slika nezaborava i nježna i poetska slikovnica zavodljivih uzdaha koji ostaju u praznim sobama, hladnim saločama i pustim ljetnikovcima. One su tema i zagovor Kaplji. Same i „u valceru". Kaplje su priča i o ostavljenosti, nostalgiji i nezaboravu. Elegična scenska trajuća pjesma kojoj se, željeli bismo, refren ne zaboravlja.

Nakon predstava: Cjelov utihe, Skroviti vrt, Ruže s juga, Divan dan, Epitaphio, Ljubičasti stradun, Skarestija od bumbaka, Mjesečina za Lady Macbeth, Psyche Pelingrada, Pomrčina, Vjerenice, Grad sjena, Sunce je zašlo, Kitice i Perlice i dr., Kaplje su novo Lerovo preispitivanje nekih povijesnih, baštinskih i ovovremenskih mijena, stanja, istina i prepoznavanja Dubrovnika.

Predstava je ostvarena uz potporu Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture RH

   
Info Informativni
uredi
  TIC PILE

tel. +385 20 / 312-011
E-Mail

Svaki dan 08.00-20.00 sati


TIC GRUŽ
Svaki dan 08.00-20.00 sati
Obala Ivana Pavla II., br. 1

tel. +385 20 417 983
email


VIŠE

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2