>
Književni razgovor - Jan Škrob
Datum od:
21.02.2023
Art radionica Lazareti (lađa X) 17.30sati
Književni razgovor - Jan Škrob
Književna rezidencija "Odisejevo utočište – Ulysses' Shelter"na Mljetu (pokrenuta uz podršku Nacionalnog parka Mljet) ulazi u petu godinu postojanja i ugošćavanja pjesnika, pisaca i prevoditelja iz raznih europskih zemalja. Isto toliko godina Art radionica Lazareti ugošćava sudionike ove rezedencije i u sklopu svog progrma Književnost u Lazaretima predstavlja njihov rad.

U utorak 21. veljače u 17:30 dođite u Art radionicu Lazareti (lađa X) poslušati razgovor s mladim, nagrađivanim češkim pjesnikom, Janom Škrobom, koji će na Mljetu boraviti naredna tri tjedna.

Razgovor s Janom Škrobom vodit će Sandorfov urednik i pokretač projekta "Ulysses' Shelter" Ivan Sršen.

Jan Škrob rođen je u Pragu 1988. Autor je tri knjige pjesama, Pod dlažbou ("Ispod pločnika", 2016), Reál ("Pravi život", 2018) i Země slunce ("Zemlja sunca", 2021). Pjesme su mu prevođene na razne jezike. Za prvijenac je 2017. nominiran za češku književnu nagradu Magnesia Litera Czech u kategoriji "Debitant godine". Godine 2018. osvojio je češko-njemačku nagradu Dresden Lyric Award. S drugom knjigom nominiran je za nagradu Jiří Orten Award, koja se dodjeljuje autorima do trideset godina starosti. Njegova poezija balansira na raskrižju osobnog i političkog, fikcionalnog i stvarnog.
Ulysses Shelter' je projekt međunarodne mreže književnih rezidencija koji koordinira izdavačka kuća Sandorf iz Zagreba, obuhvaća partnere iz još sedam zemalja: Slovenije, Čeke, Grčke, Srbije, Malte, Velike Britanije i Španjolske.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2