>
SUBOTNJE ZIMSKO JUTRO U GRADU
Datum od:
28.01.2023
LINĐO I TEMATSKI RAZGLEDI GRADA TIJEKOM ZIMSKIH MJESECI
SUBOTNJE ZIMSKO JUTRO U GRADU
Turistička zajednica grada Dubrovnika, s ciljem poticanja turističkih posjeta tijekom zimskih mjeseci, tradicionalno organizira „Subotnje zimsko jutro u gradu", koje počinje 12. studenog i trajat će do 25. ožujka 2023., za sve posjetitelje koji borave u Dubrovniku.

Tematski razgled "Kozmopolitski Dubrovnik", počinje 12. studenog te će se održavati svaku subotu s početkom u 9.30 sati, ispred TIC Pile, na engleskom jeziku i u 12.30 sati na hrvatskom jeziku ( osim 24. i 31. prosinca ), a tijekom obilaska grada upoznajte se s razvojem najbrojnijih europskih religija, njihovim postankom i širenjem Europom, ali i vjerskim skupinama koje su se u prošlim stoljećima naseljavale na području Dubrovnika. Na primjeru sićušnog, svega 1,06 ha velikog povijesnog gradića saznajte sve o vjerskoj snošljivosti, toleranciji i suživotu u Dubrovniku tijekom stoljeća.

Nakon tematskog razgleda grada sa stručnim vodičem, u 11.30 sati ispred crkve sv. Vlaha, Turistička zajednica grada Dubrovnika poklanja svim posjetiteljima i nastup Folklornog ansambla Linđo koji se u slučaju lošeg vremena neće održati.

Osim besplatnog programa subotom, Turistička zajednica grada Dubrovnika organizira i besplatni tematski razgled grada posvećen pomorstvu " Pomorski Dubrovnik ", koji će se održavati svaku srijedu s početkom u 9.30 sati, ispred TIC Pile, na engleskom jeziku i u 12.30 sati na hrvatskom jeziku, svi posjetitelji i sugrađani imat će priliku čuti nešto više o Dubrovačkoj Republici koja je svoj opstanak, slavu i bogatstvo izgradila na pomorstvu, na bodovima izgrađenim u domaćim škverovima i robi koju su tim brodovima prevozili i prodavali diljem Mediterana, uz obale zapadne Europe, sve do Indije na istoku. Sve o dubrovačkim brodograditeljima koji su slovili kao jedni od najboljih na Sredozemlju, brodovima, brodograditeljima, pomorskim zakonima i osiguranju saznajte na novoj tematskoj turi.

Zbog ograničenog broja sudionika, za navedene tematske razglede grada potrebno je prijaviti se na e-mail: [email protected] ili br.tel: +38520312011 najkasnije do 17 sati dan prije. *Ponuda je namijenjena individualnim posjetiteljima te se ne odnosi na grupne aranžmane.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2