>
Četvrti tjedan u Dubrovačkim knjižnicama
Datum od:
07.11.2022
Datum do:
11.11.2022
Mjesec hrvatske knjige
Četvrti tjedan u Dubrovačkim knjižnicama
U četvrtom tjednu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, Dubrovačke knjižnice organiziraju Putositnice utorkom - putopisno predavanje Gorana Blaževića „Kontra vjetra" - biciklom od Senegala do Gibraltara koje će se održati u utorak, 8. studenoga 2022., s početkom u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad (Od puča 6).
Nova putnička priča Gorana Blaževića vodi nas od zelenog Senegala preko vjetrovite Mauritanije i pustoši Zapadne Sahare, preko urbanog Maroka sve do španjolskog teritorija na afričkom kontinentu. Projekt „Kontra vjetra", temelji se na njegovoj ideji da biciklom prijeđe udaljenost od 3500 kilometara, a u središtu interesa je praćenje jedne od tri migracijske rute koje afrički narodi koriste u pokušaju dolaska do Europe. Na tom mu se putu pridružuje Ivan Mladenović iz Šida pa se tako dvije osobe, koje se nikad prije nisu srele, suočavaju s vlastitim pogledima na svijet i kreću u prelazak čitavog ruba Saharske pustinje isključivo vlastitim snagama – kontra raznih izazova, kontra vjetra koji neprestano puše u suprotnom smjeru.Za ovaj je poduhvat Goran Blažević dobio Nagradu Dijana Klarić za Najbolji projekt na Festivalu putnika u Šibeniku 2021. godine.

Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica organizira ciklus besplatnih radionica "Sigurno mjesto" za djecu od 6. do 8. razreda. Prva će se radionica, u okviru Mjeseca hrvatske knjige održati u srijedu, 9. studenoga s početkom u 16:30 u prizemlju Narodne knjižnice Grad (Od puča 6). Broj polaznika je ograničen, stoga se mole svi zainteresirani da se prijave putem e-pošte na [email protected] ili na Messenger Odjela za djecu i mlade. Voditeljica radionica je Kristina Rožić, magistra znanosti za organizacijsko ponašanje, a cilj programa prvenstveno teži postići kod djece i mladih poimanje knjižnice kao mjesta kvalitetnih, radosnih, ispunjujućih i nadahnjujućih susreta - kako s ljudima uživo, tako i onih kroz pisanu riječ, a potom i osvještavanju važnosti čitanja i razabiranja kvalitetnih štiva za razvoj osobnosti, odnosa i odgovornog donošenja odluka u životu, odnosno, razumijevanju činjenice da se, kako je Kierkegaard rekao, „vrata sreće otvaraju od iznutra prema van".
U četvrtak, 10. studenoga s početkom u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad (Od puča 6) održat će se predstavljanje novog romana "Raskrižje" autorice Marijane Perinić. Spisateljica, komičarka, imitatorica i voditeljica još jednom je iskazala svoj spisateljski talent ovim romanom u kojem obrađuje ozbiljne teme današnjeg vremena kroz svoj prepoznatljiv stil koji odiše britkošću, optimizmom i smislom za humor. Perinić će svoj novi roman dubrovačkoj publici predstaviti na njoj svojstven način kroz stand-up nastup, čitanje odlomaka iz knjige i razgovor.
Za kraj tjedna, u petak, 11. studenoga s početkom u 14 sati Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica organizira multimedijsko druženje s prvašima produženog boravka OŠ Marina Getaldića, a u 17 sati Ogranak Mokošica održava treću po redu radionicu "Bajkom kroz mjesec knjige" namijenjenu djeci od 5 do 9 godina.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2