>
DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL
Datum od:
27.11.2021
Datum do:
06.01.2022
DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL
PROGRAM

Dočekujući ovogodišnje blagdane, biser Jadrana i jedan od najljepših gradova Mediterana – Dubrovnik, zasjat će u svom zimskom ruhu, okićen s preko tisuću rasvjetnih i drugih dekorativnih elemenata koji će dodatno istaknuti njegovu posebnu ljepotu. Više od trideset velikih i malih božićnih drvaca unijet će toplinu blagdana u sva gradska naselja, a Dubrovački zimski festival, u razdoblju od 27. studenog do 6. siječnja. Dubrovčanima i njihovim posjetiteljima ponudit će raznovrsne kulturne i zabavne sadržaje.
Doživite jedinstvenu blagdansku atmosferu u Dubrovniku! Isprobajte blagdansku ponudu gastro delicija na popularnim kućicama postavljenih na dubrovačkim trgovima i ulicama, zapjevajte tradicionalne božićne pjesme i Dubrovačku kolendu, ispratite Staru i dočekajte Novu Godinu na Stradunu te poželite svima sretne blagdane!


8. Dubrovački zimski festival započet će u subotu, 27. studenog paljenjem prve adventske svijeće te uključivanjem blagdanske rasvjete koja će kroz narednih 40 dana svojim svjetlećim ruhom upotpunjavati čaroliju ovogodišnjih blagdana, dok se za glazbeni dio otvaranja u 20 sati ispred crkve sv. Vlaha, priprema „Rock galama“ vrsnih glazbenika Nena Belana & Fiumensa.

Iako u skromnijem izdanju u odnosu na prijašnje godine, 8. Dubrovački zimski festival ponudit će zanimljiv i raznolik sadržaj, a središte zbivanja vratit će se na Stradun gdje će Dubrovčani i njihovi posjetitelji imati priliku uživati u šest koncerata na kojim će za prisustvovanje biti potrebne EU digitalne COVID potvrde. Tako će ispred crkve sv. Vlaha 11. prosinca nastupiti i jedna od najdugovječnijih domaćih grupa, grupa Magazin, a 29. prosinca zapjevat će i sjajni glazbenik Marko Škugor. Slavljenička atmosfera posljednjeg dana 2021. godine počet će već u podne kada će dubrovački barmeni pripremati novogodišnje koktele ispred Gradske kavane, a vrhunsku atmosferu na najljepšoj pozornici na svijetu i rock doček Nove godine priredit će svima znani i uvijek rado viđeni SilenteVatra uz spektakularni vatromet točno u ponoć! Već tradicionalno, 1. siječnja na Stradunu će se u podne, uz Dubrovački simfonijski orkestar zaplesati valcer, a tom prigodom uz orkestar kojim će ravnati maestro Marc Tardue nastupit će i solistice Maja Grgić, Lucija Pećar i Tanja Ruždjak, dok će se za večernju zabavu prvog dana nove godine na Stradunu pobrinuti klapa Rišpet.

Povodom Dana branitelja Dubrovnika, u ponedjeljak 6. prosinca u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik zapjevat će glazbena diva Tereza Kesovijaklapa RagusaŽenska klapa FA Linđo uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem dirigenta Ivana Huta, a sav prihod od koncerta bit će uplaćen za COVID-odjel Opće bolnice Dubrovnik. DSO će pod ravnanjem maestra Huta tradicionalno nastupiti i na Dubrovačkom božićnom koncertu koji će se održati u nedjelju, 19. prosinca također u hotelu Valamar Lacroma, a tom prigodom uz njih će se na binu popeti i sopranistica Valentina Fijačko, tenor Roko Radovan, vokali Goran KaranLucija PećarNikoleta Ivanković te klapa Ragusavecchia. Kao i za koncerte na Stradunu, ulaz će biti moguć uz predočenje EU digitalne COVID potvrde.

Turistička zajednica grada Dubrovnika od 16. do 19. prosinca, u suradnji s dubrovačkim restoranima, organizirat će tradicionalne „Dane bakalara” kada će se u ponudi mnogobrojnih restorana moći kušati blagdanska gastro poslastica bakalar, pripremljen na različite načine.

Subotnja jutra tradicionalno će biti u znaku nastupa Folklornog ansambla Linđo uz besplatno turističko razgledanje grada u organizaciji TZ grada Dubrovnika, dok će subotnja popodneva biti rezervirana za također besplatno, tematsko vođenje pod nazivom „Zlatno doba Dubrovnika“ u organizaciji Doma Marina Držića.

Na radost najmlađih, raznolik i velik dio festivalskog programa posvećen je upravo njima. U petak, 10. prosinca Stanica Sjeverni pol otvorit će svoja vrata u Lazaretima, a Uvalu Lapad će i ove godine obogatiti program „Šarene zime“ kao i Adventski vlakić koji će svakim danom od 10 do 16 sati besplatno voziti svoje male putnike, a ni ove godine neće izostati posjet Moto Mrazova koji na Stradun stižu 26. prosinca. Lanjski novitet Pop-up Kolenda bus kojim putuju najmlađima omiljeni sudionici festivala, Medo, djedica i njegovi vilenjaci, u svom će điru gradskim i prigradskim ulicama uveseljavati sve koji ga susretnu, a posebni putnici bit će ekipa iz Božićne bajke koja će slatkim poklončićima obradovati one najmlađe.




Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2