>
MHK 2021. // ”Putovanje u Međuzemlje” putopisno predavanje i predstavljanje knjige Tomice Kristića
Datum od:
15.10.2021
Čitaonica Narodne knjižnice Grad. 19.00sati
MHK 2021. // ”Putovanje u Međuzemlje” putopisno predavanje i predstavljanje knjige Tomice Kristića
Manifestaciju Mjesec hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga), Dubrovačke knjižnice otvaraju predavanjem "Putovanje u Međuzemlje", putopisca i avanturista Tomice Kristića koji će ujedno predstaviti i istoimenu knjigu. Događanje će se održati u petak, 15. listopada 2021., s početkom u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Tomica Kristić je svjetski putnik, putopisac i avanturist. Njegovo posljednje putovanje započelo je u Hrvatskoj, a četiri godine kasnije završilo na drugom kraju svijeta. Prešavši tako 40 000, kroz 25 država i tri kontinenta, putujući kopnenim putom gdje se koristio većinom autostopom, Tomica je završio svoj Put u Novom Zelandu. Izdao je putopisnu knjigu "Putovanje u Međuzemlje",a sadržaj koji se nalazi između korica prezentirat će dubrovačkoj publici kroz multimedijalno predavanje.

"Putovanje u Međuzemlje" inspirativna je priča mladog putnika koji je odlučio slijediti svoje snove i krenuti na veliko životno putovanje. Ostavivši tako stari koncept života koji ga je vezao za sredinu u kojoj je odrastao, Tomica je napustio svoju sigurnu luku i zaputio se na drugi kraj svijeta, i to autostopom. Ovo putovanje nije obično putovanje već preobrazba jedne osobe koja se, hodajući po stazi života, svakim danom sve više mijenjala. Kako ni jedna staza nije ravna, već naprotiv, strmovita i vijugava, Tomica je na svom Putu doživljavao velike uspone i padove. Uranjao je tako u različite kulturne običaje i društvene raznolikosti, pješačio po prostranstvima Himalaje, stopirao kroz nekoliko tisuća kilometara veliku pustinju na Bliskom istoku, svjedočio spiritualnim inicijacijama, živio s budističkim monasima u Indiji, spavao po policijskim postajama diljem Azije, radio kao statist u Bollywoodu... A svoja je iskustva pretočio u ovu knjigu.

'Putovanje u Međuzemlje' trajalo je tri godine i devet mjeseci, a ova knjiga prvi je dio nadolazeće trilogije i opisuje prvih petnaest mjeseci Tomičinog Puta.

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koju od 1995. godine po odluci Ministarstva kulture i medija organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Traje od 15. listopada do 15. studenoga i u tom periodu kroz raznovrsne i mnogobrojne programe promiče kulturu čitanja i pisanja kao izrazito važnih društvenih vrijednosti. Cilj je i promotivnog materijala upozoriti na važnost knjige i čitanja. Ovogodišnja manifestacija održava se u okviru Godine čitanja, tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto je: Ajmo hrvati se s knjigom! Moto ima dvostruku konotaciju – asocira na hrvatsku književnost i na šaljiv način daje poticaj pojedincima da se uhvate ukoštac s knjigom i čitanjem.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2