>
U svijetu pričokaza sa Željkom Horvat-Vukelja
Datum od:
25.09.2021
Ljetnikovac Bunić-Kaboga
10.00sati za djecu od 3 do 7 godina
17.00sati za djecu od 7 i više godina
U svijetu pričokaza sa Željkom Horvat-Vukelja
ljetnikovac_bunickaboga_djecji_program_2021_1_copy_2 ljetnikovac_bunickaboga_djecji_program_2021_4
Renomirana hrvatska književnica, profesorica i urednica Željka Horvat-Vukelja u subotu, 25. rujna u ljetnikovcu Bunić-Kaboga upoznati će najmlađu publiku sa svojim čarobnim svijetom pričokaza. Program će se održati u dva termina i to u 10 sati za djecu u dobi od 3 do 7 godina te u 17 sati za djecu od 7 i više godina, a zbog ograničenog broja mjesta svoj dolazak je potrebno unaprijed najaviti na e-mail adresu: [email protected].

Pričokazi su nova književno-scenska forma koju je autorica osmislila na sebi svojstven način kako bi kroz kombinaciju priče i scenskog igrokaza i djeca sudjelovala u stvaranju priče. U pričokazu se tako priča kazuje uz pomoć malih rekvizita: kartonske lutke, čarapa, štipalica, rukavica, glazbala, zidnog metra te se pjeva ili svira.

Željka Horvat-Vukelja, ili – kako je neka djeca zovu ŽHV, od 1986. do 2014. godine bila je urednica časopisa Modra lasta u izdavačkoj kući Školska knjiga, no djeca je najbolje poznaju po slikopričama uz koje su učila čitati i po Hrabrici iz istoimene slikovnice, koji je postao pojam za stjecanje hrabrosti. Punih 50 godina surađuje s Dječjim i obrazovnim programom Hrvatskog radija, gdje je objavila stotinjak priča i nekoliko radioigara. Stalna je suradnica časopisa Smib te je članica Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Od 1989. do danas održala je više od tisuću književnih susreta u školama i knjižnicama, a u novije vrijeme na Portalu školske knjige priča svoje „Priče za mali odmor". Suradnica je privatne glazbene škole Glazbaonica Ljubav, u kojoj proučava nove načine senzibiliziranja predškolske djece za klasičnu glazbu. O tome je s koautoricom Petrom Heisinger napisala priručnik „Pričom do glazbe". Osobito joj je draga suradnja s udrugom „Arka" koja okuplja odrasle osobe s intelektualnim teškoćama.

Program se odvija u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara uz potporu zaklade Caboga Stiftung.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2