>
#kulturauđiru // Radionice robotike i programiranja bez ekrana u Dubrovačkim knjižnicama (Ogranak Lapad)
Datum od:
16.06.2020
Dubrovačke knjižnice - Ogranak Lapad (Atlant centar, 1. kat) 15.00sati
#kulturauđiru // Radionice robotike i programiranja bez ekrana u Dubrovačkim knjižnicama (Ogranak Lapad)
U sklopu projekta #kulturauđiru, u Ogranku Lapad (Atlant centar, 1. kat) održat će se tri besplatne radionice robotike i programiranja bez ekrana. Radionice su namijenjene djeci od pet godina, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola. Prva radionica će se održati u utorak, 9. lipnja s početkom u 15 sati, druga u srijedu, 10. lipnja, s početkom u 11 sati, a treća u utorak, 16. lipnja u 15 sati.

Za radionice se potrebno prijaviti preko ove poveznice: www.futura.com.hr/knjiznice-prijava/

Na radionici će se prikazati i predstaviti razni roboti, a polaznici će programirati Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama se polaznike uči razvijanju računalnog razmišljanja i programiranju bez korištenja ekrana.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana održavaju Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku i Dubrovačkim knjižnicama. Na kraju radionice će polaznici dobiti uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici. Radionice su otvorenog tipa, što znači da roditelji/skrbnici mogu doći pogledati radionice.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2