>
Tjedan britanskih kulturnih poslastica u centru Dubrovnika!
Datum od:
27.06.2016
Datum do:
03.07.2016
U posljednjih pet godina, Britanci su najbrojniji gosti u Dubrovniku, te u suradnji niza dubrovačkih kulturnih i turističkih institucija na čelu s Gradom Dubrovnikom, kreiran je kulturni program „Britanski tjedan" kojim se želi prigodno zahvaliti svima koji su već posjetili naš grad ili koji će se tek odlučiti na dolazak.
Tjedan britanskih kulturnih poslastica u  centru Dubrovnika!
Od 27. lipnja do 03. Srpnja pripremljen je raznovrstan program - izložbe, predstave, sjajni britanski filmovi u ljetnom kinu Jadran, glazbeni program, „Double – decker" na Pilama, i druga iznenađenja.
Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić otvorit će Britanski tjedan u ponedjeljak, 27. lipnja u atriju samostana sv. Klare gdje će biti postavljena izložba "Poznati Britanci u Dubrovniku" ("Focusing on the British in Dubrovnik") uz tradicionalni engleski doručak.
Pregršt kulturnih događanja organiziranih za vrijeme trajanja manifestacije „Britanski tjedan" slave bogatu kulturu Velike Britanije, kao i današnja postignuća Britanaca koja su ostavila traga u svijetu – od 400 obljetnice smrti grandioznog Shakespearea i predstave „Hamlet" na engleskom jeziku koja se izvodi u okviru festivala „Midsummer Scene" na čarobnom Lovrijencu, do revije britanskog filma u Ljetnom kinu Jadran, izložbe fotografija Bari Goddarda pod nazivom "Slike Dubrovnika".
Poveznica Britanaca i Dubrovnika su i brojne legende, a najpoznatija je ona o Rikardu Lavljeg Srca i njegovom posjetu Lokrumu, kojoj je posvećena i izložba "Lokrumske legende – Rikard Lavljeg Srca + Benediktinci"otvaranje koje je zakazano 3.srpnja na mističnom Lokrumu i koja predstavlja vrhunac Britanskog tjedna.
Britanski običaj pijenja čaja moći ćete doživjeti i u Dubrovniku jer će se za vrijeme Britanskog tjedna služiti od 17:00-21:00 sat na Pilama u autentičnom britanskom autobusu Double Decker-u.
Britanski tjedan završava u nedjelju, 03. srpnja uz koncert skupine „ The Beatles Revival Band" , znaku najvećeg britanskog benda svih vremenena – The Beatles-a ispred Crkve sv. Vlaha s početkom u 22:00 sata.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2