>
    Gdje odsjesti

    U Dubrovniku je moguće pronaći razne vrste smještaja, od kampova i udobnih soba u privatnom smještaju do luksuznih hotela s 5 zvjezdica.

    Kad birate tip smještaja, također ćete trebati odabrati i predio grada u kojem želite boraviti.


    HOTELI

    Kao i u ostatku Hrvatske, hoteli u Dubrovniku su svrstani u četiri kategorije, od onih s dvije zvjezdice pa do visokokategornika s pet zvjezdica. Kvaliteta hotelskog smještaja u Dubrovniku je izrazito dobra, a neki od hotela su među najboljima u Hrvatskoj. Bilo da izaberete smještaj u luksuznom apartmanu ili u srednjoj i nižoj kategoriji hotelskih soba, uvijek će Vas u ugodnom ambijentu dočekati ljubazno osoblje i susretljivi domaćini.

    U Dubrovniku postoji i nekoliko hostela za mlade.


    PRIVATNI SMJEŠTAJ

    U Dubrovniku se može pronaći velik broj apartmana, soba i vila za iznajmljivanje. Osim nižim cijenama, ovaj tip smještaja daje Vam mogućnost da iskusite djelić lokalnog stila života u Gradu. Čisti i udobni, apartmani i sobe unutar privatnog domaćinstva – ili kao samostalne smještajne jedinice, jamče potpunu privatnost i neovisnost o domaćinu. Informacije o privatnom smještaju mogu se dobiti kod putničkih agencija koje se bave privatnim smještajem. Rezervacija privatnog smještaja nije dostupna u TIC-evima Turističke zajednice grada Dubrovnika.


    VAŽNA OBAVIJEST!

    Molimo Vas provjerite jeste li prijavljeni!

    Plaćanje boravišne pristojbe je obvezno i za hrvatske i za inozemne goste prema Zakonu o boravišnoj pristojbi i Zakonu o strancima. U vašem je interesu da budete prijavljeni jer tako dobijate više sigurnosti i kvalitete u smještaju.

    Ukoliko želite podnijeti prigovor, molimo vas kontaktirajte turističku inspekciju na telefon +385 20 351 048.


    AUTO KAMPOVI

    Ljubiteljima prirode pruža se mogućnost kampiranja u manjim kampovima u okolici grada, na dražesnim odmaralištima duž obale blizu Dubrovnika ili u samom gradu u Kampu Solitudo koji se nalazi u predjelu Lapada. Na samo 15 minuta vožnje autobusom, ovaj zeleni gradski predio prepun je plaža, hotela, pješačkih staza, privatnih smještajnih kapaciteta, ugostiteljskih i sportskih sadržaja. Jedino parkiralište za kamp kućice i putničke kombije se nalazi u Luci Gruž gdje se parkiranje naplaćuje po satu ili po danu.


    VAŽNA OBAVIJEST!

    Zabranjeno je kampiranje izvan za tu svrhu namijenjenih lokacija pa u Hrvatskoj za taj prekršaj možete dobiti novčanu kaznu. Kampiranje po parkiralištima ili uz cestu također nije dopušteno.


    ZA NAUTIČARE

    Nesumnjivo ćete biti opčinjeni ljepotom otoka, obale i mora u akvatoriju oko Dubrovnika.

    Ljubitelji ove vrste turizma i strastveni nautičari upravo će na našem području provesti savršen odmor krstareći i istražujući priobalje i otoke ili sudjelujući u nekoj od brojnih regata koje se održavaju tijekom cijele godine. Nakon ugodnog, ali i napornog jedrenja, privez u marini sa svim potrebnim sadržajima vrlo je prikladan, bilo da samo trebate obnoviti zalihe vode, goriva i hrane za nastavak puta ili vam je potrebna neka druga usluga.


    ACI Marina Dubrovnik
    u Rijeci dubrovačkoj (Komolac) je otvorena tijekom cijele godine. Udaljena je oko 2 km od ulaza u Luku Gruž i samo 6 km od stare gradske jezgre. Ima 480 morskih i 140 suhih vezova. Marina je autobusnim linijama odlično povezana s centrom grada.

    Marina Frapa Dubrovnik je novo izgrađena marina otvorena 2019. godine koja se smjestila u Gruškom akavatoriju, uzduž Lapadske obale, točno nasuprot trajektne luke Gruž. Na raspolaganju ima 220 potpuno opremljena veza za jahte od 10 do 50 metara, te u ponudi ima i jedan vez za jahtu do 100 metara. Svaki vez je opremljen strujom i vodom. Treba naglasiti da je Marina Frapa Dubrovnik prva marina u Hrvatskoj koja nudi usluge pražnjenja tankova na svakom vezu, tako da se brodovi u ovu svrhu ne moraju pomicati sa svojih vezova.

    Nakon uplovljavanja u teritorijalne vode Republike Hrvatske kapetan broda je dužan najkraćim plovnim putem doći do najbliže luke u kojoj se nalazi pomorski granični prijelaz, zbog granične kontrole i plaćanja  navigacijskih pristojbi i poreza. Tijekom cijele godine granična kontrola nalazi se u Luci Gruž, a ulogu pomorskog graničnog prijelaza tijekom sezone ima i Cavtat.

    Manji broj sidrišta / vezova, uglavnom za veće jahte, dostupan je u marini u Luci Gruž. U Jedriličarskom klubu Orsan, koji se nalazi u Gruškom zaljevu, vezovi su namijenjeni prvenstveno  članovma kluba, iako postoji i manji broz vezova za namjernike.  U  blizini je i gat sa benzinskom pumpom .

    Pozdrav dragi posjetitelju!

    Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

    Započni anketu
    Knez2