>
Juha od kamenica
__
 Juha od kamenica
Normativ je za 5 osoba

- kamenice 15 kom
- ulje (maslinovo) 0,4 dl
- brašno 5 dag
- riblji temeljac 1,25 l
- vrhnje (kuhanje) 1 dl
- žumance 1 kom
- maslac 2,5 dag
- petrusin (u listu) 2 dag
- muškatov oraščić 0,02 dag
- limun 5 dag
- papar (bijeli) 0,05 dag
- sol 1,5 dag

Meso iz otvorenih kamenica staviti u malo ribljeg temeljca u kojem se nalazi nekoliko zrna zgnječenog papra i limunova soka. Meso kamenica drži se kraće vrijeme u temeljcu koji struji na ognju, tako da se kamenica ogruša, stegne.
U posudu na zagrijano maslinovo ulje doda se brašno i lagano proprži dok ne dobije svijetlu boju. Zalije se ribljim temeljcem i temeljcem u kojem su se ogrušavale kamenice. Juha se pusti lagano kuhati oko 20 minuta. Pošto je postignuta određena gustoća juha se protisne na fino sito (cjedilo) i vrlo kratko ponovo prokuha.

Odredi se okus juhe uz dodatak limunova soka, bijelog papra, muškatovog orašćića i po potrebi soli. U juhu se dodadu ogrušane kamenice i legir (mješavina žumanaca i vrhnja) i na kraju sirovi maslac. Juha se lagano izmiješa.

Tijekom posluživanja pospe se sjeckanim peršinom i vruća poslužuje.
カレンダー
イベント
   
Info 案内所
 
Pile
Brsalje 5
T 020 / 312-011
[email protected]
業務時間:
月曜日 - 土曜日: 08:00 - 19:00h 
日曜日: 09:00 - 15:00h 

Gruž Obala I. Pavla II, 1
T 020 / 417-983
[email protected]
業務時間:
月曜日 - pet: 08:00 - 15:00h
土曜日: 08:00 - 13:00h
日曜日: 閉じました

Hello dear Visitor!

Tell us what you think about your stay in Dubrovnik!

Take the poll
Knez1