>
  • Vijesti
Intervju direktorice TZ grada Dubrovnika za The Jerusalem Post
Datum od:
08.04.2021
Veliki interes iz Izraela za Dubrovnik
Intervju direktorice TZ grada Dubrovnika za The Jerusalem Post
Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić u četvrtak, 8. travnja dala je intervju za The Jerusalem Post, jedan od najčitanijih izraelskih portala, koji ima oko 11 milijuna posjeta mjesečno. Intervju o Dubrovniku bit će emitiran na turističkom podcastu u okviru portala. Odgovarajući na pitanja izraelskog novinara, Ana Hrnić se dotaknula bogate dubrovačke povijesti, kao i duge povijesti postojanja židovske zajednice u Dubrovniku s jednom od najstarijih aktivnih sinagoga u Europi. Novinara je najviše zanimalo poznato kulturno-povijesno naslijeđe Dubrovnika, a zanimao se i za trenutnu situaciju, turističku ponudu Dubrovnika, mogućnost izleta u okolicu, kao i eno-gastronomsku ponudu.
Turistička zajednica grada Dubrovnika od ožujka sudjeluje na virtualnoj platformi IMTM izraelskog turističkog sajma. Nakon virtualnog predstavljanja na turističkoj platformi, Dubrovnik će biti predstavljen na samostalnom štandu Turističke zajednice grada Dubrovnika, uz štand Turističke zajednice grada Zagreba, na sajmu IMTM, koji će se održati 15.-16. lipnja u Tel Avivu. IMTM je vodeći izraelski sajam posvećen turizmu na Sredozemlju i šire, a održava se pod pokroviteljstvom izraelskog Ministarstva turizma. Sajam se bavi turističkom ponudom koja cilja na izraelsko tržište, a Izraelci su najbrojniji svjetski putnici per capita.
Iz Tel Aviva za Dubrovnik najavljeni su redovni letovi izraelske zrakoplovne kompanije EL AL, svaki utorak od 13. svibnja do 26. listopada, kao i druge izraelske zrakoplovne kompanije Arkia Airlines, koja će povezivati Tel Aviv i Dubrovnik od 23. travnja, svakog ponedjeljka i petka. Također su najavljeni i charter letovi Croatia Airlines-a svaku srijedu od 02. lipnja do 06. listopada. Budući da je Izrael jedan od svjetskih rekordera u procijepljenosti, očekujemo da će se najavljeni letovi i ostvariti. Iz Veleposlanstva RH u Izraelu primaju svakodnevno puno upita za Hrvatsku, a posebno za Dubrovnik te su vrlo optimistični vezano za ponovno pokretanje turističkog prometa između dvije zemlje.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2