>
  • Vijesti
Višestruki dobitnik nagrade Emmy u Dubrovniku
Datum od:
26.10.2020
Peter Greenberg na jugu Hrvatske snima „The Travel Detective"
Višestruki dobitnik nagrade Emmy u Dubrovniku
peter_greenberg ana_hrnic_peter_greenberg tv_ekipa
Peter Greenberg, višestruki dobitnik nagrade Emmy, glavni urednik CBS Travela, priznati istraživački novinar te vrhunski poznavatelj turističkih tema, u razdoblju od 23. do 27. listopada boravi u Dubrovniku gdje snima jednu od najuspješnijih američkih turističkih emisija „The Travel Detective". Riječ je o gostovanju realiziranom u suradnji Hrvatske turističke zajednice i TZ grada Dubrovnika s jednim od najpopularnijih i najgledanijih američkih TV kanala PBS na kojem se ova poznata emisija i prikazuje.

„Zadržavanje vidljivosti, ali i ciljana promocija Hrvatske kao atraktivne i sigurne turističke destinacije u ovim je tržišnim okolnostima iznimno važna. Siguran sam kako će efekti snimljene emisije biti višestruko pozitivni te kako će naša zemlja, zajedno s Dubrovnikom, milijunskom američkom auditoriju biti dodatno približeni kao sigurna i dobro pripremljena turistička odredišta", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

„Hrvatske prirodne ljepote česta su scenografija filmskim blockbusterima, serijama i reality showovima. Promocija i prepoznatljivost Hrvatske postiže se kreativnim turističkim uslugama koje uključuju obilazak lokacija snimanja, izrade autentičnih suvenira ili storytellinga čime razvijamo novi turistički proizvod. Uvjereni smo kako će povijesna, kulturna i gastronomska ponuda Dubrovnika u najboljem svjetlu prikazati Hrvatsku u jednoj od najuspješnijih američkih turističkih emisija", istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

S poznatim voditeljem i novinarom susrela se direktorica TZ grada Dubrovnika, Ana Hrnić, koja mu je poželjela dobrodošlicu te istaknula važnost promocije Dubrovnika na američkom tržištu. „Snimanje emisije ovakve vrste iznimno je važno za promociju na nama jako važnom američkom tržištu te se nadamo kako će se poboljšanjem epidemiološke situacije u budućnosti i povećati broj Amerikanaca", zaključila je Hrnić.

Emisija „The Travel Detective" prikazuje se u redovnom programu PBS nekomercijalne televizije, koja uz nacionalni ima i 300 lokalnih TV programa sa 70 milijuna stalnih gledatelja, a njihove web stranice mjesečno ostvaruju više od 15 milijuna posjeta.

Osim televizijske emisije, „putnički detektiv" Greenberg će tijekom četiri dana boravka u Dubrovniku snimati i radijske emisije za CBS radio mrežu, koja broji više od tisuću stanica diljem SAD-a. U tim će emisijama Greenberg, zajedno sa svojim sugovornicima, sudjelovati u brojnim aktivnostima te obraditi razne teme iz povijesti, kulture, umjetnosti, ali i gastronomije te će posjetit brojne poznate atrakcije, kao što su gradske Zidine, najstarija karantena Lazarete, otok Lokrum, ali i poluotok Pelješac gdje će kušati poznata vina i malostonske kamenice

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2