>
  • Vijesti
DUBROVNIK ZA DIGITALNE NOMADE
Datum od:
07.10.2020
Europski tjedan freelancera, 16. – 25. listopada 2020.
DUBROVNIK ZA DIGITALNE NOMADE
1602051371 program_1 program_2 program_3 program_4 program_5 en_slika hr_slika
Revolucija digitalnih nomada stiže u Hrvatsku, točnije u Grad Dubrovnik koji je domaćin i predvodnik ove inicijative u Hrvatskoj. ''Dubrovnik za digitalne nomade'' naziv je događaja u okviru Europskog tjedna freelancera 2020. koji će se održati u kompleksu Lazareti od 16. do 25. listopada.

Riječ je o najvećem godišnjem događanju usmjerenom na samostalni rad i njegovo osnaživanje, u organizaciji tvrtke Saltwater i Total Croatia News uz pokroviteljstvo i suradnju Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u svjetlu najavljenog uvođenja viza za digitalne nomade u Hrvatskoj. Na ovom međunarodnom susretu Dubrovnik će se predstaviti kao cjelogodišnja destinacija za digitalne nomade što će pomoći njegovom budućem pozicioniranju u ovom modernom svjetskom načinu poslovanja.

Na konferenciji u Lazaretima moći će se sudjelovati fizički, uz ograničeni broj osoba, te on line. Prijave su moguće putem web stranice organizatora (Saltwater) dok je sudjelovanje za Dubrovčane, uz prethodnu prijavu, besplatno. Prvi dio događanja, 16. i 17. listopada, uključivat će gostovanje predavača na temu digitalnih nomada dok će u drugom dijelu, od 18. do 25. listopada, sudionici imati priliku iskusiti pravi doživljaj rada digitalnih nomada.

Jedan od govornika u Dubrovniku bit će i Jan de Jong koji se, kao inicijator uvođenja viza za nomade u Hrvatskoj, susreo i s hrvatskim premijerom Andrejom Plankovićem koji je dao podršku toj inicijativi te je započet proces kojim će Hrvatska postati druga zemlja u Europi (nakon Estonije) i peta u svijetu koja će uvesti ovu vrstu viza, što se planira za početak 2021. godine. Grada Dubrovnika prvi je aktivno podržao ideju i uključio se u promociju.

Digitalni nomadi osobe su koje gotovo isključivo rabe digitalne tehnologije za obavljanje svog posla, obično rade na putu i u potrazi su za destinacijama s ugodnom klimom i poželjnom kvalitetom života. U destinacijama ostaju duže, ulažu u svom novom okruženju osobno, profesionalno i financijski te postaju ambasadori svojih novih gradova i privlače druge digitalne nomade, obitelj i prijatelje.

Grad Dubrovnik u svakom pogledu ima potencijal postati prestižna i poželjna lokacija za ovu revoluciju. Kako bi se privuklo digitalne nomade potrebno je, uz atraktivnu destinaciju, ponuditi i bolje mogućnosti dugoročnog najma, veću angažiranost lokalne zajednice te globalnu promociju, na čemu će gradska uprava strateški raditi u narednom razdoblju zajedno sa svojim partnerima. Usmjerenje Grada prema razvoju takvih diversificiranih oblika ponude znatno će doprinijeti i repozicioniranju Dubrovnika kao turističke destinacije u budućnosti. https://saltwaternomads.com/events/

PROGRAM

DOGAĐANJA 16. - 25. 10 2020.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2