>
  • Vijesti
Uskoro članak o Dubrovniku u The Telegraphu s oko 20 milijuna čitatelja mjesečno
Datum od:
16.08.2020
Novinarka i fotograf britanskog magazina The Telegraph u Dubrovniku
Uskoro članak o Dubrovniku u The Telegraphu s oko 20 milijuna čitatelja mjesečno
U organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke zajednice Grada Dubrovnika te Turističke zajednice Mljeta, u Dubrovniku boravi britanska freelance novinarka hrvatskog porijekla Mary Novakovich, koja je vrsna poznavateljica hrvatske obale, a piše za prestižne britanske magazine, kao što su The Guardian, Conde Nast Traveller, The Telegraph, the Independent i Daily Mail. Novinarka i fotograf Adam Batterbee od 15. do 22. kolovoza boravu u Dubrovniku i na otoku Mljetu, te pripremaju članak za britanski The Telegraph koji broji dvadeset milijuna čitatelja mjesečno. Tijekom svog boravka u Dubrovniku i na Mljetu novinarka I fotograf će odsjesti u Jadranskim luksuznim hotelima, Excelsioru i Odiseju te također i u apartmanima Pine tree na Mljetu.

U Dubrovniku je novinarku i fotografa The Telegrapha dočekala direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Ana Hrnić te im zaželjela dobrodošlicu. Ana Hrnić i Mary Novakovich razgovarale su o važnosti britanskog tržišta za Dubrovnik te također i o podizanju svijesti britanskim čitateljima o Dubrovniku, kao jednoj od najsigurnijih destinacija na Mediteranu. Dubrovnik i okolica, kao kontinuirano najpopularnija destinacija za Britance i etablirani turistički brand na UK tržištu idealan su spoj kulturne i povijesne baštine te prirodnih ljepota, a dodatno bogatstvo eno-gastro ponude je dobitna kombinacija za sve Britanske posjetitelje. Povratak prirodi trend je koji danas Britanci posebno slijede, a odnosi se na raznovrstan i povrh svega siguran odmor. Kombinacija grada i prirode, poput Mljeta, sa poznatim prirodnim ljepotama i tradicionalna izvrsnost ponude i bogata kulturno-povijesna baština Dubrovnika čini jedinstveno iskustvo za sve Britance i u ovim izazovnim vremenima.

Britansko tržište je najvažnije emitivno tržište Dubrovnika, čiji se turisti tradicionalno nalaze na vrhu top ljestvice najbrojnijih turista u Dubrovniku.
Trenutno su britanski turisti ponovno na prvom mjestu u Dubrovniku. Prema posljednjim dostupnim podatcima sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, na dan 13. kolovoza u Dubrovniku je boravilo 2474 Britanca.

Dubrovnik je trenutno povezan s Ujedinjenim kraljevstvom s 36 letova tjedno, a prijevoznici su British Airways, EasyJet i Jet2.com. Destinacije su London LHR, London LGW, London STN, Manchester, Newcastle, Bristol, Birmingham, Edinburgh i London LTN.
Intenziviranjem zračnog prometa, promidžbom u britanskim prestižnim medijima i dobrom epidemiološkom situacijom u Dubrovniku, očekuje se porast broja turista s britanskog tržišta.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2