>
  • Vijesti
Britanac vrijeme izolacije provodi u Dubrovniku
Datum od:
11.05.2020
„Sigurnije je u Dubrovniku nego u Velikoj Britaniji"
Britanac vrijeme izolacije provodi u Dubrovniku
Britanac Michael Taylor doputovao je iz Londona u Dubrovnik 2. ožujka te se krajem ožujka trebao vratiti u Veliku Britaniju, ali ga je situacija s korona virusom zadržala u Dubrovniku. Gospodin Taylor već dugi niz godina u prosjeku dva puta godišnje dolazi u Dubrovnik, gdje odsjeda po mjesec dana u jednom od dubrovačkih hotela s pet zvjezdica. Prošle godine Dubrovnik je posjetio čak tri puta, a zadnji put za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana. Najdraži mu je Dubrovnik izvan glavne turističke sezone, kada je miran, bez gužve, a vrijeme je i dalje lijepo.
Gospodina Taylora u njegovom privremenom domu u Dubrovniku, Hotelu Hilton Imperial, posjetila je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić te mu je tom prigodom uručila mali znak pažnje, poklon za uspomenu na Dubrovnik.
Gospodin Taylor je kazao da je jako sretan što se u ovakvo vrijeme zatekao upravo u Dubrovniku. Osjeća se sigurnije nego u Velikoj Britaniji, gdje, kako je kazao, ima puno smrtnih slučajeva od COVID-19. Ne žuri mu se vratiti svojoj kući upravo zbog sigurnosti, ali i čišćeg zraka, ljepšeg krajolika, prijateljski raspoloženih Dubrovčana. Zahvalan je svima na pomoći i susretljivosti za vrijeme njegovog boravka. Najprije je bio smješten u Hotelu Dubrovnik Palace, gdje je uživao u pogledu na Grebene, zatim u hotelu Excelsior gdje je sa svog balkona gledao otok Lokrum, a sada najduže boravi u Hotelu Hilton Imperial, u kojem na svom balkonu sjedi, čita i divi se pogledu na tvrđavu Lovrijenac i staru gradsku jezgru. Gospodin Taylor svakodnevno prošeta do Gruža i tržnice pa produži do Uvale Lapad. Već je po Dubrovniku počeo sretati i poznanike s kojima uvijek popriča s dozvoljene udaljenosti. Čim su se frizerski saloni otvorili, među prvima je imao termin zakazan za šišanje. Danas se osjeća posebno sretno jer su otvoreni i kafići, pa može uživati i u kavi. Sada, kako kaže, ima sve što mu treba.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2