>
  • Vijesti
OBAVIJEST O ODGODI FESTIVALA MIDSUMMER SCENE
Datum od:
27.04.2020
OBAVIJEST O ODGODI FESTIVALA MIDSUMMER SCENE
Dragi prijatelji, naš je festival na prvo mjesto uvijek stavljao zdravlje i sigurnost izvođača i publike i stoga smo ove godine morali donijeti tužnu, ali neizbježnu odluku.
Slijedeći naputak Vlade Republike Hrvatske i pridržavajući se ograničenja koja je kazalištima nametnula Velika Britanija, nažalost moramo odgoditi izvođenje programa do 2021. godine.
Midsummer Scene svake se sezone priprema na nekoliko kolosijeka i u dvije države, a upravo je pandemija ograničila ne samo okupljanja, nego i međunarodnu kulturnu suradnju.
Svake godine obogaćujemo program i proširujemo naš doseg. Godina nam je počela trećim uzastopnim gostovanjem na Bermudskom festivalu, a niz smo trebali nastaviti uvrštavanjem u glavni program Shakespeareovog festivala u Neussu u Njemačkoj i zaigrati na replici pozornice kazališta Globe. Iako je taj festival otkazan, sigurni smo da će nas Njemačka ponovno pozvati jer su se osvjedočili o našu kvalitetu i ljubav prema klasičnom kazalištu. Sva ostala gostovanja Romea i Julije koja su bila u pregovorima također će se morati ostvariti idućih sezona.
Midsummer Scene zahvaljuje se Gradu Dubrovniku, Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika, našim sponzorima te našim partnerima u proteklim sezonama – Domu Marina Držića, Kazalištu Marina Držića i Dubrovačkom simfonijskom orkestru. Kao i svake sezone, i ove smo godine u planu imali oživjeti Držićeva djela na engleskom jeziku i pronositi njegov glas i djelo svijetom.
Dobar dio sredstava za festivalsku organizaciju moramo namaknuti prodajom ulaznica i u velikoj se mjeri oslanjamo na strane posjetitelje kojima smo posljednjih godina jedan od razloga zašto odabiru Dubrovnik za odmor. Ograničenja putovanja su ove godine posve onemogućila naš, sada gotovo već tradicionalan susret multikulturalne publike i našeg međunarodnog ansambla i kreativnog tima na Lovrjencu. Naše je geslo uvijek bilo usidreno u otvorenosti prema novome i poštivanju tradicije, baš kao i Grad u kojemu smo se usidrili.
Iako nam je ova odluka bila neizbježna, u mislima su nam ljudi koji su ove godine s nama trebali raditi.
Ove se godine tako svjetla gase na našoj pozornici, ali to nikako ne znači da ćemo zauvijek potonuti u mrak. Ovo je doviđenja do iduće godine, a ne zbogom. Dijelimo sudbinu svih kazališta i festivala i želimo im snage i domišljatosti da sve ovo prežive.
Dragi prijatelji, do ponovnog nam susreta ostanite zdravi i sigurni i spremni da nam opet pohrlite u pohode!
Midsummer Scene Team

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2