>
  • Vijesti
Dubrovački zimski festival uspješno predstavljen u Zagrebu i Ljubljani
Datum od:
11.11.2019
Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavila je ovogodišnji, šesti po redu Dubrovački zimski festival u Zagrebu i Ljubljani.
Dubrovački zimski festival uspješno predstavljen u Zagrebu i Ljubljani
Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavila je ovogodišnji, šesti po redu Dubrovački zimski festival u Zagrebu i Ljubljani. Promocija Dubrovačkog zimskog festivala, koji se u organizaciji Grada Dubrovnika, Dubrovačkih Ljetnih Igara i Turističke zajednice grada Dubrovnika održava šestu godinu zaredom, održala se u subotu u jutarnjim satima, 9. studenog na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Uz nastup klape Kaše i tradicionalnu dubrovačku kolendu te prikle, arancine i broštulane mjendule, djelatnici Turističke zajednice grada Dubrovnika su brojne posjetitelje upoznali s raznovrsnim i bogatim programom Dubrovačkog zimskog festivala.
U subotu 9. studenog, u Ljubljani je održana večer Dubrovnika, u organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji i Turističke zajednice grada Dubrovnika. Uz nastup Klape Kaše, brojni mediji i turistički agenti koji su prisustvovali večeri, uživali su u tradicionalnim dubrovačkim jelima i prezentaciji šestog Dubrovačkog zimskog festivala, koji i ove godine nudi bogat i raznovrstan gastronomski, kulturni i glazbeni program.
Ovogodišnje izdanje Dubrovačkog zimskog festivala otvorit će se 30. studenog 2019. paljenjem prve adventske svijeće i uključivanjem dekorativne blagdanske rasvjete, a uslijedit će koncert grupe The Frajle. Dio bogatog programa čini i koncert Gibonnija, Zorice Kondže, Novih Fosila, Urbana i drugih. Najmlađe će razveseliti i humanitarni Torta Party uz nastup Domenice i već tradicionalna Božićna bajka. U novu će godinu Dubrovčane i njihove goste 31. prosinca uvesti jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih hrvatskih bendova Parni valjak, čijem će nastupu prethoditi program koji izvodi nezaobilazno glazbeno ime hrvatske estrade Ante Gelo uz svoj bend i goste, dok će najmlađe u novu godinu na dječjem dočeku uvesti popularna Mia Dimšić. Bogata gastronomska ponuda na kućicama na više gradskih lokacija nazaobilazan je dio zimskog festivalskog đira, a vikendima će na njima Dubrovčani i gosti uživati uz kolendu i klapsku pjesmu. Prvog dana 2020., Dubrovački simfonijski orkestar održat će tradicionalni koncert u podne na Stradunu uz kamenice i pjenušac, a u večernjim satima nastupiti će Klapa Iskon kao završnica festivala.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2