>
  • Vijesti
GASTRO RADIONICE I PREZENTACIJE DIO BOGATOG PROGRAMA GOOD FOOD FESTIVALA
Datum od:
13.10.2019
Good Food Festival Dubrovnik 2019. uključuje ukupno 18 radionica
GASTRO  RADIONICE I PREZENTACIJE  DIO BOGATOG PROGRAMA GOOD FOOD FESTIVALA
U TIC-u na Pilama održat će se 14 radionica na kojima će sudjelovati poznati član žirija hrvatskog Masterchef-a Mate Janković, Robert Hromalić, Antonia Medo, Marina Žibert Ercegović, Jadranka Ničetić, Ana-Marija Bujić, Lucija Tomašić Šarić, Damir Šarić i Gourmet Experience Croatia. Kao i svake godine, program je obogatila i Udruga Deša koja je pripremila četiri radionice tradicionalnih jela i slastica. Ulaz na sve radionice je besplatan, uz obaveznu rezervaciju.

Poznati hrvatski chef za slastice Robert Hromalić, u suradnji s Krašem, hrvatskom najpoznatijom tvornicom čokolade i konditorskih proizvoda, osmislio je I napravio tri kolača te će posebno za dubrovačku publiku, održat radionicu pripremanja ovih vrhunskih slastica u ponedjeljak, 14. listopada u 10.30 sati u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika.
Talentirani Chef Mate Janković, jedan od članova žirija popularnog kulinarskog show-a MasterChefa, kroz svoje dvije radionice na ovogodišnjem festivalu otkrit će sve tajne i pokazati pripremu vrhunskog risotta i pripremu škampi na radionicama 14. i 15.listopada u 17 sati, dok će mlada dubrovačka slastičarka, Antonia Medo, održati radionicu „Slatko, a zdravo!" u utorak, 15. listopada u 10.30, u TIC-u Pile. Antonia će kroz svoje umijeće pripremanja slastica, kao što i sami naziv kaže, pokazati kako napraviti zdrave slastice, tortu od rogača bez glutena i sirove veganske čupavce bez šećera, jaja, glutena i mlijeka.

Ovogodišnji festival ponovno će svojim gostovanjem obogatiti Gourmet Experience Croatia s ukupno četiri raznovrsne radionice. Na zanimljivoj radionici u srijedu, 16. listopada u 10.30 sati pokazat će kako napraviti tradicionalne juhe od Istre, Zagreba do Zagorja, u četvrtak 17.listopada u 10.30 održat će radionicu pripremanja tradicionalne pogače u različitim verzijama, a u 17 sati pripremat će istarske fuže s pršutom i tartufatom, krćke šurlice i pasutice. Vrijedne voditeljice radionica pripremile su i radionicu pripreme međimurske gibanice, koja će se održati u petak, 18.listopada u 17 sati.

„Mirisi i okusi dubrovačke naranče", još je jedna od „slatkih" radionica, na kojoj će nas Jadranka Ničetić i Lucija Tomašić Šarić naučiti kako napraviti tortu bogatog i raskošnog okusa, od nama najukusnijeg agruma, naranče i mjendula. Radionica će se održati u srijedu, 17.listopada u 17 sati u TIC-u Pile.
Lucija Tomašić Šarić, dubrovačka slastičarka i vlasnica pastićerije Mala truba, zajedno sa svojim suprugom chefom Damirom Šarićem, održat će radionicu pravljenja prirodnog kvasca od kojeg će praviti kruh.
Vrsna dubrovačka chefica, Marina Žibert Ercegović, održat će predavanje o tome kako obično jelo pretvoriti u restoransko, ali i savjetovati kako složiti jelovnik i troškovnik, a Ana-Marija Bujić i Jadran Tutavac, objasnit će i prezentirati kako nastaje restoranska kuharica. Saznajte kako organizirati materijal i fotografije te degustirajte neke od recepata iz kuharice „Pantarul doma".

Ovogodišnji festival obilježit će i gostovanje poznatog francuskog slastičara, Gilles Bajolle, iz prijateljskog grada Rueil-Malmaisona, koji će na dvije radionice posljednje dva dana festivala, u subotu u 10.30 I u nedjelju u 16.30, pokazati svim sudionicima kako napraviti tartufe od čokolade I čokoladni souffle. Ako ste ljubitelj čokolade i želite naučiti napraviti jednostavan, a savršen kolač pridružite se jednoj od ovih radionica!

Humanitarna udruga Deša je i ove godine pripremila niz zanimljivih, slasnih i slatkih radionica za Good Food Festival. Vrijedne članice ove udruge pokazat će kako napraviti tradicionalne slastice, dubrovačku tortu od skorupa spravljenu prema izvornom receptu, štrudel od jabuka s mrkatunjama odnosno dunjama, primorski krokant i domaći kruh s ružmarinom, maslinama i sušenim pomadorama. Zanimljive, edukativne i slasne radionice Udruge Deša vratit će nas u izvornu i tradicionalnu kuhinju dubrovačkih domaćica. Četiri Dešine radionice održat će se od četvrtka do nedjelje od 10:00 sati.
U svrhu predstavljanja bogate hrvatske gastronomije, na ovogodišnjem festivalu prezentirat će se tradicionalne blatske slastice i lumblije. Uz predstavljanje knjige „Blajska trpeza" autora Rade Kaštropila, na ovom događaju u Hrvatskoj matici iseljenika u utorak, 15.listopada, ujedno će se i najaviti 8. Dani blatske lumblije na kojima će se, uz tradicionalne blatske slastice, predstaviti i slastice otoka Korčule.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2