>
  • Vijesti
Izložba utjecajnih baštinskih projekata u Kneževu dvoru
Datum od:
04.09.2019
Ususret 18. konferenciji „Najbolji u baštini"
Izložba utjecajnih baštinskih projekata u Kneževu dvoru
0 1 2 3
„Najbolji u baštini – utjecajni projekti" naziv je izložbe plakata nagrađenih muzejskih, baštinskih i konzervatorskih projekata postavljene u Kneževu dvoru, gdje će posjetiteljima Kulturno-povijesnog muzeja biti dostupna tijekom rujna 2019.
Izložba nudi pregled laureata 18. izdanja konferencije „Najbolji u baštini" (The Best in Heritage), koja će se održati od 25. do 27. rujna u Dubrovniku. Osim što je svojevrstan uvod u skup, izložba predstavlja i javni aspekt projekta jer stanovnicima Dubrovnika i ostalim posjetiteljima Kulturno-povijesnog muzeja, koji nisu sudionici skupa, omogućuje uvid u najbolja baštinska ostvarenja.
- Na svijetu se godišnje nagrađuju stotine izvanrednih muzejskih, baštinskih i konzervatorskih projekata. Njihova izvrsnost zaslužuje biti bolje poznata stručnoj publici, ali također i zainteresiranoj javnosti te ljubiteljima baštine. Upravo je to cilj projekta Najbolji u baštini - istaknuo je profesor Tomislav Šola, ravnatelj projekta.
Projekt od samog početka uživa visoko pokroviteljstvo Međunarodnog vijeća muzeja (ICOM), a konferencija se od 2009. godine organizira u partnerstvu s vodećom europskom baštinskom organizacijom - Europa Nostra. Dubrovački muzeji lokalni su partner konferencije, dok su joj pokrovitelji Grad Dubrovnik i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2