>
  • Vijesti
Rosas premijerno na Dubrovačkim ljetnim igrama
Datum od:
12.07.2019
JAZZ PLESNOG POKRETA - Dubrovnik 13.srpnja 2019.- 21.30h - Taraca tvrđave Revelin
Rosas premijerno na Dubrovačkim ljetnim igrama
alove_supreme alove_supreme1 alovesupreme2
Dubrovnik, 12. srpnja 2019. – Inovativni komad za četiri plesača A Love Supreme koreografa Salve Sanchisa i Anne Terese De Keersmaeker, nastao na glazbu s istoimenog albuma Johna Coltranea, a u izvedbi jednog od najuglednijih europskih plesnih ansambala Rosas, festivalska publika gledat će na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama u subotu 13. srpnja u 21.30 sati na taraci tvrđave Revelin.

Plesni kvartet A Love Supreme temeljen je na jednom od najrevolucionarnijih jazz albuma 20. stoljeća, a rezultat je suradnje koreografa Salve Sanchisa i Anne Terese De Keersmaeker koji dijele istu fascinaciju ovim legendarnim glazbenim djelom. Na albumu A Love Supreme Coltrane i njegovi glazbenici koristili su varljivo jednostavnu glazbenu strukturu kako bi omogućili potpunu slobodu improvizacije, pomičući granice svakog glazbenog registra. Ako itko može pristupiti prevođenju nečega poput tog kolosalnog glazbenog bloka u nešto lagano i apstraktno kao što je suvremeni ples, to je upravo Anne Teresa De Keersmaeker, koja je taj izazov i prihvatila 2005. godine u suradnji sa Salvom Sanchisom, koristeći pritom svoje intuitivno razumijevanje ovog nevjerojatnog glazbenog djela u kombinaciji s vlastitim genijem. Godine 2017. godine, nakon desetljeća koreografskog istraživanja i u izvedbi potpuno nove skupine mladih plesača, Rosas je predstavio prerađenu plesnu produkciju A Love Supreme koju će na Revelinu gledati i festivalska publika.

Rosas je plesna kompanija ugledne koreografkinje i plesačice De Keersmaeker sa sjedištem u Bruxellesu, osnovana 1983. godine. Tijekom godina, Anne Terese je proširila pogled na plesnu umjetnosti kao čin ispisivanja pokreta u prostoru i vremenu, istražujući koreografiju u kombinaciji s drugim kompozicijskim silama, konkretno s glazbom, geometrijom, vizualnim umjetnostima i jezikom. Nastup Rosas zasigurno je jedan od vrhunaca ovogodišnjeg programa Igara, a ovo je ujedno i njihov prvi nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Ulaznice za ovu izvedbu dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati gdje stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30% pri kupnji ulaznica. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 % popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 % popusta na suvenire.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2